Antena Meniu Search
x

Galerie foto 21 de județe intră de la noapte sub avertizare cod galben de vreme severă. Vânt puternic în aproape jumătate de ţară, viscol la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme severă. Avertizarea este valabilă sâmbătă, de la 5.00 până la 22.00 şi vizează 21 de judeţe din ţară.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 13:19

Vezi și

Astfel, în intervalul 27 ianuarie, ora 5.00 – 27 ianuarie, ora 22.00, vor fi intensificări ale vântului în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului; viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit. În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h, potrivit ANM.

Județele vizate, parţial sau integral, sunt Bihor, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.

Pe acelaşi subiect

Vânt puternic în Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea; viscol în Carpații Meridionali și de Curbură

Potrivit ANM, până vineri noapte va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea. Va fi și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m. În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Județele vizate sunt Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

Fulguieli în București, până sâmbătă seara

Până sâmbătă dimineața, în Bucureşti cerul va fi variabil, cu probabilitate mai ridicată pentru înnorări și fulguieli în a doua parte a nopții. Vântul va sufla moderat la slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de -7...-3 grade.

Sâmbătă între orele 8.00 - 22.00, cerul va avea înnorări și trecător se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi între 4 și 6 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 28 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » 21 de județe intră de la noapte sub avertizare cod galben de vreme severă. Vânt puternic în aproape jumătate de ţară, viscol la munte