Antena Meniu Search
x

Video Nou val de ninsori peste România. Când se va încălzi vremea în ţară

Iarna nu se lasă dusă prea uşor. La munte, turiştii au rămas blocaţi cu maşinile în nămeţi, iar vântul a avut puterea unui uragan. În mai multe oraşe au fost accidente din cauza poleiului, iar la Galaţi, a fost record de pacienţi cu fracturi la unitatea de primiri urgenţe. În sudul ţării, în schimb, s-au atins din nou 13 grade cu plus. 

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 20:04

Vezi și

La Rânca oamenii abia s-au putut ţine pe picioare afară, în viscolul putenic. Vântul a bătut cu 120 de km pe oră. Turiştii au primit mesaje RO-Alert pe telefon să rămână la adăpost. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Mulţi turişti şi-au găsit peste noapte maşinile îngropate în zăpadă. Să le scoată din troiene, e o misiune aproape imposibilă. 

Bărbat: Ieri când am venit era soare, frumos. Azi dimineaţă când ne-am trezit nici n-am putut deschide uşa la balcon. Era până la jumătatea uşii zăpada.

Pe şosele vizibilitatea a fost extrem de redusă, iar drumarii s au luptat încontinuu cu zapada troienită de vânt. 

Pe acelaşi subiect

Pentru salvamontiştii din Poiana Braşov viscolul e doar o mică provocare

Claudiu Loighin, reporter Observator: Suntem pe Vârful Postăvaru, la 1.799 de metri altitudine, vântul bate cu putere şi, totuşi, salvamontiştii tocmai au înlocuit drapelul. 

Toate instalaţiile de schi din vârful muntelui au fost închise din cauza vremii. La fel, şi Bâlea Lac unde totul e acoperit de zăpadă. 

În Hunedoara, autorităţile atrag atenţia turiştilor care pleacă în drumeţii pe munte că există risc de rătăcire din cauza vremii.

Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură

Cea mai mică temperatură s-a înregistrat pe Vârful Omu: -15 grade Celsius, iar cea mai mare la Calafat, 13 grade Celsius, cu 10 mai mult faţă de ieri. 

În judeţul Galaţi, a fost ploaie inghetată iar pe sosele s a format polei. Din cauza vremii, o maşină s-a răsturnat în afara carosabilului pe drumul spre Bârlad. Autorităţile au trimis după accident utilaje care să împrăştie sare pe şosea.

Cristian Onişor, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi: Rugămintea ar fi ca toţi cetăţenii să aibă mare atenţie la deplasare, mai ales persoanele în vârstă să evite deplasările în această perioadă. A crescut foarte mult adresabilitatea pentru colegii de la Ortopedie, cu toţii sunt imobilizaţi şi toţi fac eforturi pentru ca pacienţii să aştepte cât mai puţin.

Cod galben de viscol în mai multe zone din ţară

În localitatea Borş din Bihor, o maşină şi două microbuze s-au ciocnit din cauza poleiului. Nouă oameni au ajuns la spital cu răni uşoare.

În Târgu Lăpuş, un teribilist s-a legat de o maşină şi a schiat pe strâzile din oraş. Poliţia s-a sesizat şi îl caută. La Cavnic, în Maramureş, oamenii sunt obişnuiţi cu iernile grele. S-au înarmat cu lopeti si au iesit la deszăpezire.  

Până mâine seară în zonele de munte e cod galben de viscol. Vântul va sufla în continuare cu peste 100 de km pe oră şi se va circula greu pe şosele. În weekend un nou val de ninsori se întinde peste ţară. Vremea se va încălzi abia la finalul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Nou val de ninsori peste România. Când se va încălzi vremea în ţară