Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 30 mai 2024. Ploi și șanse de grindină în multe zone din țară

Vremea de mâine în România. Până pe 30 mai vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă însemnate (local 25...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp) în Moldova, Transilvania şi la munte şi pe spaţii mai mici (în general de 15...25 l/mp) în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 26 de grade.

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 15:21

Pe 30 mai vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei vor fi averse şi descărcări electrice în zonele de munte, în Maramureş, Transilvania, local în Crişana, Muntenia, Moldova şi Dobrogea şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă în general de 15...20 l/mp, iar îndeosebi la munte, în Transilvania şi în zona subcarpatică a Moldovei, Olteniei şi Munteniei izolat peste 40 l/mp. Probabilitatea pentru căderi de grindină va fi mai ridicată în centru şi sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări, în special în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date în centrul şi nordul ţării, iar în rest apropiate de acestea şi vor fi cuprinde în general între 18 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va forma ceaţă.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va încălzi uşor faţă de zilele precedente, astfel valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 12...15 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea la munte

Vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse pe parcursul zilei şi izolat noaptea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate (local 15...20 l/mp şi izolat peste 40 l/mp). Izolat vor fi căderi de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Prognoza meteo pe litoral 

Vremea va fi în general instabilă,  relativ normală termic. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Pe alocuri,  în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă în general de 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare asociate averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 22 de grade, iar cele minime între 16 şi 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 19...20 de grade.

Cum va fi vremea în Europa

În sud-vestul şi în extremitatea de nord a Europei vremea va fi predominant frumoasă, dar în rest vor fi înnorări şi ploi, care vor avea şi caracter de aversă, cu descărcări electrice şi, posibil, căderi de grindină. Pe arii restrânse, se vor acumula cantităţi însemnate de apă.

Vântul va avea intensificări în Arhipelagul Britanic, nordul şi estul Peninsulei Iberice, Franţa, Elveţia, Lituania şi local în rest. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de ziua precedentă. În zonele joase de relief, dimineaţa este posibilă formarea ceţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 30 mai 2024. Ploi și șanse de grindină în multe zone din țară