Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 4 noiembrie 2023. Weekend cu ploi, dar și temperaturi de 29 de grade Celsius. Prognoza meteo

Vremea de mâine 4 noiembrie 2023. În intervalul 3 noiembrie - 4 noiembrie valorile termice vor crește ușor în majoritatea zonelor și se vor situa mult peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, însă înnorările se vor extinde și va ploua și sub formă de aversă în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei și izolat în rest. Pe alocuri se vor semnala descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai susţinute în Banat, Crișana și Moldova (cu viteze de peste 55...65 km/h), dar și la munte (cu rafale ce vor depăși 80...110 km/h la altitudini mari). Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade.

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 16:48

Pe 4 noiembrie vremea va deveni în general instabilă în jumătatea sud-estică a ţării unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze la rafală  în general de 55...65 km/h. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, local vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. 

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când pe alocuri vor fi ploi slabe de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale astel încât maximele se vor încadra între 13 și 29 de grade, iar cele minime între 2 și 14 grade.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 8...9 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va prezenta înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului, când va ploua pe arii extinse în Carpaţii Meridionali și Orientali și izolat în rest. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar, cu o probabilitate mai mare în Carpaţii de Curbură, cantităţile de apă vor depăși 25...35 l/mp și se vor semnala descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe creste. Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, dar se vor menţine mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Cum va fi vremea în Europa

Deși pe continent va predomina în continuare aspectul închis al vremii, chiar și aproape de sfârșitul toamnei majoritatea precipitațiilor vor fi sub formă de ploaie și de altfel aglomerate în țările iberice, vestice (inlcusiv Cele De Jos), de asemenea în sud-estul Europei - în zona cuprinsă aproximativ între Grecia, Rep. Moldova și sud-estul Bielorusiei. 

Mai plăcut va fi în partea sudică și în cea central-estică, unde regimul pluvai va fi mai degrabă neînsemnat și temperatura diurnă a aerului va urca iarăși spre 20 grade. Precipitații bine organizate spațial vor fi și în jumătatea nordică a Suediei, în statele baltice și în sud-vestul Finlandei. 

Cele mai multe din aceste ploi vor fi abundente, deja țările vestice fiind afectate de furtuni care la mijlocul acestei săptămâni au lăsat în urmă pagube importante și victime; așadar, acele regiuni ale continentului vor rămâne cel puțin încă o zi expuse la fenomene pluviale și hidrologice severe și nefaste. Spre deosebire de maximele dincolo de 20 grade din sud-vestul, sudul și din sud-estul Europei (în Grecia și în vestul Turciei prefigurandu-se chiar 28 grade), cele din nord-vest, nord și nord-est vor fi influențate de masele de aer rece din latitudinile înalte și deplasându-se dinspre Islanda către și peste Peninsula Scandinavică. 

Vânt puternic se va observa în Golful Biscaya și în sud-vestul Marii Mediterane, iar intens pe timp îndelungat (dar nu la cotele de pe acele suprafețe marine) va fi vântul din nordul Spaniei, Anglia, Țările De Jos și jumătatea nordică a Franței și a Germaniei, din sudul Italiei și al Greciei și de pe marile Baltică și Egee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 4 noiembrie 2023. Weekend cu ploi, dar și temperaturi de 29 de grade Celsius. Prognoza meteo