Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă continuă în Europa. Val de căldură în Balcani şi Rusia

Vremea extremă continuă în Europa. În timp ce centrul bătrânului continent se confruntă cu furtuni, în Est şi Sud temperaturile ating maxime record pentru această perioadă a anului.

de Laurenţiu Bancheş

la 27.06.2021, 21:01

Vezi și

Valul de căldură din nordul Africii a învăluit Grecia. Temperaturile au atins 43 de grade Celsius, spre bucuria turiştilor veniţi din toate colţurile lumii. Localnici sunt obişnuiţi cu temperaturile mari. Canicula a lovit ţara în aceaşi săptămână în care autorităţile au renunţat la obligativitatea purtării măştii în aer liber. La prânz anumite activităţi se întrerup.

În Kosovo, patronii teraselor şi comercianţii de îngheţată se bucură de creşterea temperaturilor şi deci a vânzărilor. Autorităţile i-au avertizat pe oameni să evite călătoriile între orele 11 şi 17. Peste 40 de grade se înregistrează şi în Serbia, iar localnicii încearcă să profite de fiecare prilej pentru a se răcori. În Belgrad, la terase, în parcuri şi la piscine e arhiplin.

În Rusia, unde temperatura medie din luna iunie este de 22 de grade Celsius, mercurul din termometre s-a ridicat acum la 45 de grade. Şi în Moscova s-a înregistrat şi un record termic pentru această lună: 34,8 grade Celsius.

"Cu siguranţă este o anomalie pentru că temperaturile sunt cu 7-10 grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului", spune Leonid Starkov, meteorolog. Valul de căldură va continua până la sfârşitul lunii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea extremă continuă în Europa. Val de căldură în Balcani şi Rusia