Antena Meniu Search
x

Vremea rea a adus probleme în toată țara

România este sub cod galben de vreme rea, iar asta a adus probleme în mai multe locuri. Vijeliile au măturat ţara de la un capăt la altul.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 11:33

Vezi și
  • Temperaturile scăzute au ţinut oamenii în case.
  • Cod galben de vremea rea în jumătate din ţară.

Dacă în judeţul Vaslui mai multe case au fost inundate, în Galaţi, acolo unde fermierii aşteptau de luni bune stropii care să-i scape de seceta severă, ploaia a fost înlocuită de grindină.

Temperaturile scăzute au fost un motiv în plus pentru oameni să rămână în case în aceste zile, asta după ce codul galben de vreme rea a pus stăpânire pe mai bine de jumătate din ţară.

În Constanţa, ceaţa a fost atât de densă, încât pe plajă, marea abia dacă se mai putea zări. În alte judeţe din ţară, însă, vremea a fost mult mai necruţătoare. În Argeş, spre exemplu, oamenii s-au refugiat în case din calea ploilor.

În Galaţi, judeţ afectat grav de secetă, în loc să se bucure de apariţia ploii, agricultorii au privit neputincioşi, de această dată, cum cantităţile mari de grindină le ameninţă întreaga recoltă. Şi în Vaslui, în zona de vest a judeţului, stratul de grindină s-a depus rapid.

Tot în judeţul Vaslui, însă în oraşul Negreşti, pompierii au avut o misiune dificilă, după ce ploile torenţiale au inundat o locuinţă şi au pus altele în acelaşi pericol. Probleme au fost şi pe drumurile din oraş, blocate de cantitatea de apă adusă de ploi.

În judeţul Prahova, în Ploieşti, doi soţi au tras o adevărată sperietură. Un salcâm, doborât de vânt, s-a prăbuşit peste maşina în care cei doi se aflau. Numai o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Vilejia le-a dat bătăi de cap şoferilor şi în judeţul Botoşani. La munte, însă, spre deliciul iubitorilor, a nins ca în poveşti. Un strat gros de zăpada s-a aşternut în Parâng. Iar pe Transalpina, drumarii au scos utilajele pe şosea.

Până în această seară, la ora 22, sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, dar şi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea rea a adus probleme în toată țara