Antena Meniu Search
x

Video Vremea s-a schimbat radical în mai puţin de 24 de ore. De la temperaturi de 20 de grade, avem lapoviţă şi ninsori în aproape toată ţara

Vremea a schimbat foaia radical. Dacă până mai ieri au fost şi 20 de grade Celsius, acum, în aproape toată ţara avem parte de lapoviţă şi ninsori. În oraşele din centrul ţării, temperaturile au fost apropiate de limita îngheţului, în această dimineaţă. Cu hainele de primăvară abia scoase din dulap, oamenii au fost luaţi prin surprindere. Şi în Maramureş, prima activitate din zori a fost datul la. lopată, căci oamenii s-au trezit cu multă zăpadă în curţi. Cei mai bucuroşi, însă, sunt administratorii domeniilor schiabile, unde vremea rea prelungeşte sezonul de iarnă.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 13:54

Vezi și

La mijlocul lunii martie, iarna s-a dezlănţuit. În cea mai mare parte din ţară, zorii zilei au venit cu temperaturi scăzute, lapoviţă şi chiar ninsori. În Cluj, temperatura a scăzut în termometre cu aproape 10 grade Celsius în mai puţin de 24 de ore. 

Alex Prunean, reporter Observator: La Cluj-Napoca a început să ningă încă de azi noapte şi locurile care până ieri au apucat să înverzească, acum s-au albit. Iar şoferii care au ales să plece la muncă în această dimineaţă cu maşina, au avut nevoie şi de o mătură pentru a-şi curăţa zăpada. 

Vremea imprevizibilă i-a luat pe mulţi prin surpindere. 

ReporterAveai pregătite hainele de iarnă?

Pe acelaşi subiect

Tânăr: Nu, nici umbrela n-am pregătit-o, chiar nu eram pregătit deloc să fie. Pregătit pentru aşa ceva. Aşteptam să vină primăvara, eram deja pregătit pentru primăvară, mi-am scos hainele de primăvară, dar nu, din păcate a fost groaznic. 

În Sibiu, temperaturile au fost apropiate de limita îngheţului în această dimineaţă. Avem ILL cu o masina de la Poliţia Locală Mai multe echipaje de Poliţie au ieşit pe străzi şi s-au asigurat că şoferii circulă cu prudenţă şi adaptează viteza. 

FemeieNu, nu m-am aşteptat aşa de dimineaţă să fie vremea chiar aşa mai mult de iarnă decât de primăvară. 

Femeie: Asta este, speram să vină zile mai frumoase. Umbrelă, mănuşi, haine groase. 

Administratorii domeniilor schiabile, în culmea fericirii

În Vâlcea, drumarii au deszăpezit în toiul nopţii. Cei mai fericiţi sunt, în schimb, administratorii domeniilor schiabile. Stratul de zăpadă proaspăt aşternut depăşeşte 12 centimetri. 

Și în zonele înalte din judeţul Harghita s-a întors ninsoarea. Pe şosele s-a acţionat cu utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante. Şi în Maramureş a nins abundent. 

Localnic: Eu dau la lopată, că stau acolo, un pic mai sus, la deal. Şi dimineaţă m-am trezit şi pac zăpadă. 

FemeieIarna n-o mănâncă lupii. 

Reporter: Vă aşteptaţi să vină şi de Paşte?

Femeie: Păi da, care e problema?! 

Meteorologii spun că temperaturile se vor menţine scăzute şi în zilele următoare. În Crişana şi Banat este în vigoare un cod galben de vreme rea până diseară. Vântul va sufla la rafală în zona de câmpie şi cu 60 de km/h. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea s-a schimbat radical în mai puţin de 24 de ore. De la temperaturi de 20 de grade, avem lapoviţă şi ninsori în aproape toată ţara