Antena Meniu Search
x

Video Vremea se schimbă radical: De la temperaturi de 20 de grade, la viscol şi ger în doar 24 de ore

Vine... iarna din nou. În următoarele ore, vremea se va schimba brusc în toată ţara. De la temperaturi de 20 de grade, ajungem la viscol şi ger. Vremea capricioasă ne va afecta, şi sănătatea.

de Redactia Observator

la 02.05.2022, 10:27

Vezi și

Sunt zilele babei şi vom trece, în doar câteva ore, de la o zi superbă de primăvară la una autentică de iarnă, cu viscol puternic şi ger crunt. 

Alina Şerban, meteorolog: "Un sistem atmosferic rece, care va traversa teritoriul ţării, de la nord la sud, va determina scăderea valorilor termice". 

O zi de iarnă ca la carte

Sâmbătă, va fi o zi de iarnă ca la carte. Vântul va bate cu putere şi lapoviţa şi ninsoarea vor pune stăpânire pe întreaga ţară. 

Acum, în Predeal temperatura e de 12 grade celsius, dar şi aici schimbările vor fi majore. Mâine, temperatura va ajunge la 2 grade celsius, va ninge moderat. La peste 1700 de metri, viteza vântului va trece de 100 de kilometri pe oră.

În Capitală sunt aşteptate ninsori

Şi în Bucureşti, temperatura scade extrem de brusc şi este posibil să ningă.  

Alina Şerban, meteorolog: "O temperatură maximă, vineri, de 18 grade. ajungem la 4-5 grade. Cu precipitaţii, foarte probabil vor fi sub forma de lapoviţă şi ninsoare". 

Pe lângă schimbarea de dispoziţie sau celebra astenie de primăvară, vremea capricioasă ne va afecta şi sănătatea. 

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic sef UPU- Smurd Iași: "Astenia se manifestă prin scăderea forței fizice și a forței de concetare, de memorare. Fiecare poate să se îmbrace adecvat vor fi încă nopți cu -10,-15 grade, e clar că nu e un moment prielnic pentru cei cu afecțiuni cronice, vârste extreme: copii mici sau vârstnici să iasă în exterior".

De săptămâna viitoare, primăvara va reveni timid. Vor fi temperaturi normale pentru această perioadă, între 5 şi 10 grade celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea se schimbă radical: De la temperaturi de 20 de grade, la viscol şi ger în doar 24 de ore