Antena Meniu Search
x

Weekend cu furtuni și caniculă în România. Vijeliile au lovit în vestul și nordul țării

România se împarte, weekendul acesta, între caniculă şi vijelii. După o zi de foc, furtuni violente au lovit vineri seară mai multe oraşe din vestul ţării. Pe străzile inundate, şoferii au rămas blocaţi în maşini.

de Redactia Observator

la 24.08.2019, 21:22

Vezi și

România se împarte, weekendul acesta, între caniculă şi vijelii. După o zi de foc, furtuni violente au lovit vineri seară mai multe oraşe din vestul ţării. Pe străzile inundate, şoferii au rămas blocaţi în maşini. Şi nimic nu a anunţat schimbarea bruscă a vremii. În câteva minute, temperaturile s-au prăbuşit brusc. În plină perioadă de caniculă, trebuie să fim pregătiţi pentru astfel de episoade violente. 

În Arad, cerul s-a întunecat brusc, iar o jumătate de oră de ploaie torenţială a făcut ravagii în oraş.

O umbrelă de la o terasă a fost luată pe sus de vântul care a lovit cu 50-60 de kilometri pe oră. În orice moment, putea răni un om. În ciuda pericolului, un angajat al terasei a alergat să o recupereze.

În doar câteva minute, temperaturile s-au prăbuşit şi cu 10-15 grade Celsius. Prinşi pe străzile transformate în lacuri, oamenii au căutat un adăpost.

Un pasaj rutier a fost inundat, iar mai multe maşini au rămas blocate în apa care atingea jumătate de metru.

Şi în Baia Mare a fost vineri seară cod galben de vijelii. Un brad a fost doborât chiar în faţa prefecturii. Şi alţi copaci din parcul municipal au fost smulşi din rădăcini.

Traversăm cea mai lungă perioadă de caniculă din acest an, iar meteorlogii spun că astfel de episoade cu furtuni violente ar putea apărea oricând.

Temperaturile au depăşit şi sâmbătă 35 de grade la umbră. Şi trebuie să ne pregătim pentru încă o noapte tropicală, cu peste 20 de grade.

Duminică, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiţii de ceaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Weekend cu furtuni și caniculă în România. Vijeliile au lovit în vestul și nordul țării