Antena Meniu Search
x
LIVE

Weekend de Rusalii cu ploi, grindină și vijelii în toată țara. Cod galben de vreme severă până duminică noapte

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta meteo vizează toată țara, intră intră în vigoare astăzi, la ora 14.00, și expiră duminică noapte.

De Redactia Observator la 10.06.2022, 10:14

Conform avertizării meteorologilor ANM, de vineri, de la ora 14:00 până duminică, la ora 22.00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în toată țara.

Rusalii cu ploi torențiale, grindină și vijelii

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.

În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40...60 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Prognoză specială pentru București

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși în medie 20...40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor.

Vor fi temperaturi maxime în general de 24...26 de grade și minime de 15...17 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Weekend de Rusalii cu ploi, grindină și vijelii în toată țara. Cod galben de vreme severă până duminică noapte