Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Transfăgărăşanul a fost redeschis circulaţiei, cu două săptămâni mai devreme. Reacţia turiştilor şi a comercianţilor

Cel mai frumos drum din lume, Transfăgărăşanul, s-a deschis din nou, cu două săptămâni mai devreme decât în alţi ani. Primii turişti dornici să se bucure de peisaje şi răcoarea muntelui nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi. Iar în calea lor au ieşit şi primii comercianţii.

de Claudiu Loghin

la 15.06.2022 , 21:19

Dacă în urmă cu doar câteva săptămâni pe Transfăgărăşan erau nămeţi, acum, în locul zăpezii au apărut florile. Şi turiştii...  

Este o zonă frumoasă, merită vizitată, spune un turist. 

La nord, Bâlea Cascadă, iar la sud Piscul Negru sunt punctele în care Transfăgărășan a fost închis, de pe 25 octombrie, anul trecut, până miercuri.

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: Sunt multe motivele pentru care Transfăgărășan e una din cele mai iubite rute turistice, iar covoarele de rhododendron sunt, în această perioadă, printre motive. 

Pe acelaşi subiect

Comercianţii profită de redeschiderea Transfăgărărăşanului 

Deschiderea drumului nu i-a bucurat doar pe turişti, ci şi pe comercianţi. Cei mai mulți şi-au ales deja un loc în zona Bâlea Lac, cea mai vizitată, unde vând produse alimentare sau de artizanat. 

Noi îl aşteptăm, că asta ne e pâinea, dar s-a drumul mai repede, spune un comerciant. 

E foarte scurt sezonul, deci avem trei luni, trei luni jumătate, mai adaugă un alt vânzător.

Florea Dascălu, CNAIR: Au efectuat parcurgerea întregului traseu, am făcut revizia, am inspectat lucrările privind siguranţa ciruculaţiei, lucrările carosabile de reparaţii şi am constatat împreună cu comisia că se poate deschide circulaţia în condiţii de siguranţă. 

Transfăgărășan are o lungime totală de 152 de kilometri şi este deschis circulaţiei doar câteva luni pe an. Este cel mai celebru drum din România şi a devenit cunoscut în toată lumea în 2009, când a fost filmată aici o ediţie a celebrei emisiuni auto Top Gear. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Travel » Transfăgărăşanul a fost redeschis circulaţiei, cu două săptămâni mai devreme. Reacţia turiştilor şi a comercianţilor