Antena Meniu Search
x

Cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare 2024

Alegerile europarlamentare 2024 au loc în acest an pe 9 iunie. Cetăţenii UE îi aleg pe cei 720 de legislatori care vor forma Parlamentul European până în 2029. Vezi mai jos cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare 2024 şi tot ce trebuie să ştii despre cum se votează în străinătate.

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 22:29

Cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare 2024
Cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare 2024 - Shutterstock

Cetățenii din România cu vârsta de cel puțin 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, au dreptul de a-şi vota noii membri ai Parlamentului European pe 9 iunie. 

BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot la europarlamentare

UDMR este primul pe listă, urmat de alianţa electorală PSD-PNL, Partidul Reînnoim Proiectul European al României, AUR, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei.

Articolul continuă după reclamă

Pe locul 7 pe buletinele de vot este România Socialistă, locul 8 – Partidul România Mare, locul 9 – Partidul Patrioţilor, locul 10 Partidul Alternativa Dreaptă, locul 11 - Partidul S.O.S. România şi locul doisprezece – Partidul Diaspora Unită.

Pe acelaşi subiect

Ordinea de înscriere a candidaţilor independenţi pe buletinele de vot este următoarea: locul 13 – Paula-Marinela Pîrvănescu, locul 14 – Vlad-Dan Gheorghe, locul 15 – Nicolae Bogdănel Ştefănuţă şi locul 16 – Dumitru Silvestru Şoşoacă.

Cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare 2024. Ordinea candidaţilor

Românii din diaspora vor avea la dispoziţie 915 secţii de votare pentru alegerile din 9 iunie

Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, din 9 iunie, fiind cu 474 mai multe decât cele organizate la scrutinul desfăşurat în urmă cu cinci ani. Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Marea Britanie (104 secţii), unde sunt comunităţi mari de români.Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, din 9 iunie, fiind cu 474 mai multe decât cele organizate la scrutinul desfăşurat în urmă cu cinci ani. Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Marea Britanie (104 secţii), unde sunt comunităţi mari de români.

Tot ce trebuie să ştii despre votul în străinătate la alegerile europarlamentare din 2024

Alegerile europarlamentare din 2024. Ministerul Afacerilor Externe pe site-ul său a publicat informaţii detaliate referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din acest an, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor europarlamentare.

Documentul oferă răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot la secţie, precum: documentele pe baza cărora se poate vota în străinătate, orarul secţiilor de votare, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secţiilor de votare organizate în străinătate şi detalii despre Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), arată comunicatul de presă al MAE.

Totodată, la secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare sunt disponibile toate informaţiile necesare exercitării votului în afara ţării la alegerile europarlamentare, mai spune sursa citată. Vezi mai multe detalii despre tot ce trebuie să ştii despre votul în străinătate la alegerile europarlamentare din 2024 AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare 2024