Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dan Barna, candidat la alegerile europarlamentare: "Am votat pentru o Românie care merge spre Europa"

Dan Barna, vicepreşedinte al Uniunii Salvaţi România şi candidat pentru un mandat de europarlamentar, şi-a exercitat votul la alegeri la o unitate de învăţământ din Sibiu, Barna fiind deputat de Sibiu.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 12:01

Candidat la alegerile europarlamentare, Dan Barna a votat la o grădiniţă din Sibiu
Candidat la alegerile europarlamentare, Dan Barna a votat la o grădiniţă din Sibiu - Facebook/Dan Barna

Concret, Dan Barna, care deschide lista de la europarlamentare a Alianţei Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) a votat la Grădiniţa nr. 22 din Sibiu.

Imediat după ce şi-a exercitat dreptul la vot, Dan Barna a ţinut să precizeze că "am votat în această dimineaţă pentru modernizare și pentru o Românie care merge spre Europa. Am votat pentru o vorbă pe care bunicul meu ne-o spunea în copilărie: „Nepoate, dacă ceva e stricat, schimbă, dacă e bun, păstrează”. Am votat pentru schimbarea aceasta de care România are disperată nevoie și am foarte mare încredere că fiecare cetăţean poate şi va merge astăzi să voteze, pentru România şi pentru viitor". 

Deşi a intrat în politică de mai puţin de un deceniu, Dan Barna a bifat deja numeroase funcţii importante precum secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, două mandate de parlamentar al României, vicepremier în Guvernul Florin Cîţu sau preşedinte al Uniunii Salvaţi România.

Articolul continuă după reclamă

Dan Barna a candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2019, din partea Alianţei USR-PLUS, dar a obţinut doar circa 15% din voturi şi a ratat şansa de a pătrunde în turul II al alegerilor, fiind depăşit de Klaus Iohannis şi de Viorica Dăncilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Dan Barna, candidat la alegerile europarlamentare: "Am votat pentru o Românie care merge spre Europa"