Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Amendă usturătoare pentru un tânăr din Calafat, după ce a făcut fotografii în cabina de vot

Un tânăr din Calafat s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a avut ideea neinspirată de a face fotografii în cabina de vot.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 09:56

vot în România Amendă usturătoare pentru un tânăr din Calafat, după ce a făcut fotografii în cabina de vot - Inquam Photos / Saul Pop

În dimineața zilei de 9 iunie a.c., ora 08.20, Poliția Municipiului Calafat a fost sesizată de președintele Secției de votare nr.194 din municipiul Calafat, cu privire la faptul că, o persoană a efectuat fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Calafat, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi efectuat fotografii cu telefonul mobil.

Acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Calafat, unde a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.115/2015.

Articolul continuă după reclamă

Alegeri locale și europarlamentare în România

Pe acelaşi subiect

A început votul la alegerile locale 2024. Aproape 19 milioane de români sunt așteptați azi la urne să-şi aleagă primarii şi şefii de Consilii Judeţene. Votarea la cele 18.955 de secții a început la ora 7:00 și se încheie la ora 22:00. Dacă la ora 22.00 vor mai fi oameni care nu au apucat să voteze şi care stau la coadă în apropierea secţiilor de vot, atunci programul se poate prelungi până la miezul nopţii.

La alegerile locale se poate vota doar în localitatea de domiciliu, adică acolo unde aveti adresa din buletin. Puteti vota, de asemenea, în localitatea de reşedinţă, dacă aveti o viză de flotant obtinută cu cel putin 60 de zile înainte de alegeri – adică până pe 10 aprilie cel târziu.

În toată ţara sunt deschise aproape 19.000 de secţii de vot. Dintre acestea, aproape 1.300 de secţii sunt în Bucuresti. Românii care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate pot vota doar la alegerile pentru Parlamentul European. Astăzi, cetăţenii care se află temporar în afara ţării, la studii sau în vacantă, pot vota şi ei, pe liste suplimentare, la scrutinul european.

Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide diseară, la ora 22:00. Dacă la ora 22.00 vor mai fi oameni care nu au apucat să voteze şi care stau la coadă pentru a intra în secţia de vot, atunci programul se poate prelungi până la miezul nopţii. 

Alegeri locale 2024. Cum votez la alegeri

Primul pas este prezentarea actului de identitate unuia dintre membrii secţiei de votare. Acesta va trece buletinul printr-un dispozitiv pus la dispoziţie de STS pentru a valida actul de identitate. După validare, vei merge către un alt membru al secţiei de votare căruia îi vei mai prezenta încă o dată buletinul, vei semna în lista electorală şi vei primi buletinele de vot alături de ştampilă. Înainte de a te îndrepta spre cabina de votare, asigură-te că ştampila are inscripţionată menţiunea „VOTAT”. În cazul în care aceasta lipseşte, cere membrilor secţiei de votare o altă ştampilă. Dacă această menţiune nu apare pe buletinul de vot, atunci votul tău va fi declarat nul.

În cabina de votare, aplică ştampila în patrulaterul desemnat partidului sau candidatului cu care doreşti să votezi. Dacă ştampila este aplicată incorect, adică în afara patrulaterului, votul va fi anulat. Dacă din greşeală aplici incorect ştampila, poţi cere un alt buletin de vot, iar cel precedent va fi anulat de către membrii secţiei de votare. Apoi, buletinele de vot trebuie îndoite şi introduse în urnele corespunzătoare. Dacă un buletin de vot este introdus într-o altă urnă decât cea desemnată, votul nu va fi luat în considerare la numărătoare. După ce ai introdus buletinele de vot în urne, vei restitui ştampila şi îţi va fi înapoiat actul de identitate. Pe buletinul de identitate, membrii secţiei de votare vor aplica ştampila cu menţiunea „VOTAT”, iar pe cărţile de identitate va fi aplicat un timbru autocolant cu aceeaşi menţiune.

Alegeri locale 2024. Cinci buletine de vot

Pentru că în acest an alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare, alegătorii vor primi nu mai puţin de 5 buletine de vot. Un buletin pentru Parlamentul European, unul pentru alegerea primarului şi altul pentru şeful de Consiliu Judeţean. În plus, vor exista alte două buletine: unul pentru Consiliul Local şi altul pentru Consiliul Judeţean.

Mare atentie, însă, la ieşirea din cabina de vot! În faţa dumneavoastră vor fi 5 urne separate, câte una pentru fiecare buletin. Aşa că trebuie să verificaţi cu grijă pentru a introduce fiecare buletin în urna corectă. Altfel, există riscul ca votul dumneavoastră să fie anulat.

De asemenea, sunt nule:

  • buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare
  • buletinele de alt model decât cel legal aprobat
  • buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea "VOTAT"
  • buletinele de vot la care ștampila cu mențiunea "VOTAT" este aplicată pe mai multe patrulatere sau în afara acestora.
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Amendă usturătoare pentru un tânăr din Calafat, după ce a făcut fotografii în cabina de vot