Antena Meniu Search
x

Video Averea candidatului PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, ţinută în 25 de conturi. Firea va primi doar un premiu de consolare: "Merg mai departe cu fruntea sus"

PSD și PNL și-au găsit candidatul pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, va intra în luptă împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a lui Nicuşor Dan. Liderii Coaliției si-au împărțit azi şi cele 6 sectoare din Bucureşti, acolo unde PSD și PNL vor avea candidati și liste comune.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 19.03.2024, 19:50

Vezi și

În vârstă de 50 de ani, managerul Spitalului Universitar din Capitală, care este şi decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității Carol Davila, a fost chemat în această dimineaţă la sediul Guvernului. A ajuns acolo la volanul unui autoturism Cadillac, proprietate personală. A discutat ore bune cu premierul Marcel Ciolacu şi fostul prim ministrul Nicolae Ciucă. La întâlnire au participat inclusiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, cărora le-a luat faţa în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei. La plecare, cei doi au refuzat să facă declaraţii. 

Senatoarea PSD a postat însă un mesaj pe pagina sa de socializare: "Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă! Incertitudinea şi loviturile m-au marcat, dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Merg mai departe cu fruntea sus" - a scris fostul edil.

  • Marius Gîrlașiu, reporter Observator: Sursele Observator spun că în urma negocierilor din Coaliție, Firea și Burduja, liderii PSD și PNL din Capitală, au acceptat să fie coordonatori politici în campania electorală pentru medicul Cătălin Cîrstoiu.

Gabriela Firea, scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei. Premiu de consolare

Pe acelaşi subiect

Gabriela Firea, care nu a primit şansa de a candida, ar putea primi un premiu de consolare: un loc fruntaş pe lista PSD-PNL pentru Parlamentul European. 

Liderul PNL Rareș Bogdan, cel care l-a luat ieri peste picior, va fi șeful comunicării în campania electorală. 

  • Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Domne mergeți cu Cristoiu? Nu domne, e Cîrstoiu nu e Cristoiu. Păi știți că e doctor. E doctor de dinți, doctor de genunchi. N-am avut probleme, încă mă țin genunchii. Eu nu îl știu, să îi dea Dumnezeu sănătate! Am înțeles că e manager la Spitalul Universitar.

Fără experiență în politică și administrație, Cătălin Cîrstoiu este văzut ca un specialist independent care poate aduna voturi din ambele bazine electorale. Într-un interviu acordat în urmă cu mai mulţi ani, a oferit detalii despre viaţa de student şi de tânăr medic. 

  • Cătălin Cîrstoiu: În facultate am terminat cu 9,70 sau 9,80, am avut medii de 10 câțiva ani prin învățat, nu prin altceva. Mulți care stăteau acasă și se plimbau la mare, eu stăteam în spital de la 7 la 1 noaptea și asta am făcut de când am terminat facultatea.

Carieră în medicină i-a adus venituri impresionante medicului Cătălin Cîrstoiu

Potrivit declarației de avere, familia Cîrstoiu deține bijuterii în valoare de 150.000 de euro, o vilă de 450 mp în Ilfov şi un apartament de peste 100mp în Capitală. Doctorul ortoped conduce limuzina americană din anul 2008 și deține, alături de soția sa, un teren intravilan de peste 3.300 mp în comuna Mogoșoaia. În total, Cătălin Cîrstoiu câstigă peste 200.000 de euro pe an din salarii și dividende, iar economiile familiei sunt depozitate în peste 25 de conturi bancare. Soția lui Cătălin Cîrstoiu este medic ginecolog tot la Spitalul Universitar din Capitală.

Fostul presedinte Traian Băsescu este nașul de cununie al soților Cîrstoiu. Şi-a "trădat" însă finul și a anunțat că îl va vota pe actualul primar.

  • Cătălin Cîrstoiu: Ei sunt pt mine și soția mea al doilea rând de părinți. Când spui domnule e finul lui Băsescu, înseamnă că tu ai avut niște beneficii de pe urma acestei relații... nu, eu nu am avut un beneficiu de pe urmă acetei relații, din contra uneori mi-a adus mari deservicii.

PSD şi PNL au bătut azi palma şi pentru sectoare

Acordul din Coaliţie prevede că PSD și PNL vor susține candidați comuni în toate cele 6 sectoare din Capitală. Surse Observator spun că deputatul PNL George Tută va candida pentru funcția de primar în cel mai bogat sector - 1. PSD va miza pe deputatul Dan Cristian Popescu în Sectorul 2, iar prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, se va lupta pentru postul de edil în Sectorul 5, acolo unde va candida și fiul lui Piedone. În rest, PSD și PNL îi vor susține pe Robert Negoită, Daniel Băluță și Ciprian Ciucu - primarii aflați în funcție în Sectoarele 3, 4 și 6 din Bucureşti. 

Cele două partide vor candida pe liste comune atât la Consiliul General, cât si în toate Consiliile Locale de Sector. Nicuşor Dan va avea sprijinul Alianţei Dreapta Unită, compusă din USR, PMP şi Forţa Dreptei. Formaţiunea, care a fost respinsă iniţial de către Biroul Electoral Central, a fost validată azi printr-o decizie a instanţei supreme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Averea candidatului PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, ţinută în 25 de conturi. Firea va primi doar un premiu de consolare: "Merg mai departe cu fruntea sus"