Antena Meniu Search
x

BEJ a decis că PSD a câştigat Primăria Bistriţa, dar PNL nu se lasă şi a depus contestaţie la BEC: "Este ultima şansă"

Alegeri locale 2024. Scandalul renumărării voturilor la Bistrița a fost tranşat...parţial de Biroul Electoral Județean, care a decis ca voturile obținute de cei doi candidați pentru funcția de primar să nu mai fie renumărate. Astfel, în acest moment, social-democratul Gabriel Lazany a câştigat alegerile cu 44,04%, la o diferenţă de 8 voturi de contracandidatul său liberal Ioan Turc. PNL nu renunţă, însă, la bătălie, aşa că a depus contestaţie la Biroul Electoral Central.  

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 11:57

BEJ a decis: PSD a câştigat Primăria Bistriţa la diferenţă de 8 voturi. PNL nu se lasă, a depus contestaţie la BEC: "Este ultima şansă" - Facebook

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Bistrița-Năsăud a admis contestația formulată de Partidul Social Democrat, astfel că voturile obținute de candidatul PSD Gabriel Lazany și cele obținute de primarul în funcție și candidatul PNL Ioan Turc nu vor fi renumărate: 

"În ședința din data de 11.06.2024 Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a hotărât admiterea contestației formulată de către Partidul Social Democrat, a anulat în parte Hotărârea nr. 43/11.06.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița, privind reverificarea buletinelor de vot pentru candidații la funcția de primar al municipiului Bistrița", au transmis autorităţile locale bistriţene.

PNL nu se lasă. A contestat decizia BEJ la BEC

Articolul continuă după reclamă

O decizie care i-a nemulţumit pe liberali. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan, a anunţat pe Facebook că liberalii au depus contestaţie la Biroul Electoral Central faţă de decizia Biroului Electoral Judeţean de a nu fi reverificate voturile date pentru funcţia de primar al municipiului. Potrivit lui Hangan, aceasta este "ultima şansă", prin care PNL speră să schimbe rezultatul votului din 9 iunie, care l-a dat câştigător pe candidatul PSD, Gabriel Lazany, cu opt voturi în faţa edilului în funcţie, Ioan Turc, lider al organizaţiei judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud. "În acest moment, suntem în situaţia în care colega noastră, deputatul Diana Morar, a trimis contestaţia la Biroul Electoral Central în care cerem renumărarea voturilor! În prealabil, Biroul Electoral Municipal a admis contestaţia noastră de renumărare a voturilor, însă Biroul Electoral Judeţean a admis contestaţia PSD-ului de a respinge decizia Biroului Electoral Municipal. Acum totul depinde de Bucureşti, de BEC! Din punct de vedere procedural, juridic este ultima şansă, iar bistriţenii trebuie să fie siguri de rezultatul votului lor! Într-o societate bazată pe respect şi corectitudine, nimeni nu ar trebui să înceapă un mandat asupra căruia să planeze o suspiciune. PSD şi candidatul acestui partid ar trebui să ştie şi să fie primii care să-şi dorească acest lucru", a scris Sorin Hangan pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fiind prima reacţie din partea liberalilor bistriţeni după anunţarea rezultatelor alegerilor locale, preşedintele PNL Bistriţa a ţinut să mulţumească cetăţenilor care le-au acordat votul şi să motiveze tăcerea din ultimele zile. "Votul a peste 15.000 dintre dumneavoastră, cetăţeni ai Bistriţei, pentru care vă mulţumim din tot sufletul, şi grija faţă de rezultatul real al alegerilor arată că PNL este un partid al oamenilor adevăraţi. Am evitat ca partid să postăm în presă, căreia îi mulţumim pentru spiritul deontologic, sau pe reţelele de socializare munca depusă pentru a contesta rezultatul alegerilor locale pentru Primăria Bistriţa până nu am avut ceva concret", se mai arată în mesajul postat de Sorin Hangan pe reţeaua de socializare. 

Potrivit BEC, rezultatele alegerilor pentru Primăria Bistriţa arată astfel:

  • LAZANY GABRIEL 44,04% (15.497)
  • TURC IOAN 44,02% (15.489)
  • DOBRANIŞ GEORGETA-RODICA 5,31% (1.867)
  • STAN CĂLIN 4,47% (1.572)
  • TONIUC ALEXANDRU-MARIAN 2,16% (761)

Contestaţia depusă de PNL la BEC va fi analizată zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Alegeri locale 2024 » BEJ a decis că PSD a câştigat Primăria Bistriţa, dar PNL nu se lasă şi a depus contestaţie la BEC: "Este ultima şansă"