Antena Meniu Search
x

Operaţia a reuşit, candidatul s-a împărţit. Marius Gîrlaşiu, despre cum a apelat Coaliţia la "instinctul primar"

Nu sunt la Terapie Intensivă. Sunt la Unitatea de Primiri de Urgenţe”. Vineri seara, pacientul Cîrstoiu făcea haz de necaz în fata Spitalului Universitar din Capitală. Ieșise în fața națiunii să lămurească problema, după ce premierul Ciolacu îi fluturase nervos “bisturiul” Coaliţiei.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 23.04.2024, 13:51

Marius Gîrlaşiu
Marius Gîrlaşiu

Luni dimineaţa, liderii Coaliţiei s-au adunat pentru “operație”. Mai bine de 15 ore, PSD şi PNL au negociat cum să iasă mai bine pentru Coaliţia stabilităţii. După 8 ore l-au chemat pe medicul Cîrstoiu, devenit peste noapte pacientul nr. 1 la Secţia de Terapie Intensivă a Coaliţiei. De acolo, pacientul Cîrstoiu a ajuns la Urgențe Politice, iar în final, la miez de noapte, după 6 ore de chin si agonie, liderii Alianţei l-au deconectat de la aparate.

A ieşit nervos din Guvern, s-a urcat în bolidul de lux care-l astepta la scară, s-a asezat pe bancheta din piele si dus a fost. “Regret că nu l-am ascultat pe naşul Băsescu. Avea dreptate. Am devenit omul negru, cel mai urât dintre pământeni. Dar bisturiul din mână nu mi-l ia nimeni” - a spus pacientul Cîrstoiu, cu ultimele puteri, pe masa de operatie. Habar n-avea că bisturiul politic taie în carne vie, iar liderii politici îşi operează “pacienţii” fără sentimente.

Pe bulevardele din Bucuresti au rămas panourile electorale cu chipul medicului Cîrstoiu. "Medic, manager, doctor pentru Capitală". Lângă el, sigla PSD si sigla PNL, “alianţa stabilităţii”. 

Coaliţia PSD-PNL a crăpat în Capitală si va avea doi candidaţi pentru Primăria Generală. Câte unul pentru fiecare partid, Garbiela Firea si Sebastian Burduja, cei care promiteau acum o lună că vor trage tare in campanie si vor veghea la scorul pacientului Cîrstoiu.

Prilej pentru Marcel Ciolacu să îmbrace halatul alb, să ascută bisturiul politic si să “opereze” definitiv principalul rival din partid - pe Gabriela Firea. Intrată în luptă cu Piedone, Nicusor Dan şi Burduja, Firea îsi va juca în iunie nu doar şansa mult visată pentru Capitală, ci viitorul politic.

Dacă învinge şi revine la Primărie, Gabriela Firea va deveni cel mai puternic lider PSD cu trei luni înainte de prezidenţiale. Din fotoliul de primar al Capitalei, Firea n-ar mai avea decât să aştepte ca premierul Ciolacu să scape bisturiul din mână. În septembrie, la prezidenţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Opinii » Operaţia a reuşit, candidatul s-a împărţit. Marius Gîrlaşiu, despre cum a apelat Coaliţia la "instinctul primar"