Antena Meniu Search
x

Primarul din Ciorani, trimis în judecată pentru fraude la alegerile din 2020, a fost reales în funcţie. Câte voturi a primit acum

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, trimis în judecată pentru fraude la alegerile locale, fiind suspectat că şi-a instigat subalternii să fure voturile, în favoarea PNL, în toate secţiile de votare din comună la alegerile locale trecute şi cercetat pentru fraude la parlamentarele din 2020, a fost reales în funcţie, de data aceasta având susţinerea PSD. Scorul obţinut de edil este însă mult mai modest decât în trecut, diferenţa fiind de zeci de procente în minus.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 17:00

Câte voturi a primit acum - Facebook

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PSD), trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor locale din 2020 şi inculpat într-un alt dosar pentru fapte similare care vizează alegerile parlamentare din acelaşi an, a obţinut un nou mandat la alegerile de duminică.

Marin Voicu (PSD), reales primar în Ciorani, Prahova

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă, Voicu a obţinut 1.277 de voturi (45,82%), următorul clasat fiind candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, Daniel Oprea, cu 959 de voturi (34,41%). Dosarul privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani a fost trimis în judecată în iulie 2021, fiind deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul Marin Voicu.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, relatează Agerpres.

Pe acelaşi subiect

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, "furând" voturile alegătorilor "fără niciun resentiment", se arăta într-o motivare a Tribunalului Prahova, care a dispus, la acel moment, arestarea preventivă a mai multor inculpaţi. Conform documentului, aceştia sunt "naturali pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice".

Dosar ce vizează fraudarea alegerilor parlamentare din 2020

De asemenea, Voicu a fost pus sub acuzare într-un dosar similar, care vizează fraudarea alegerilor parlamentare din 2020.

Potrivit unui răspuns transmis, anterior, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, la solicitarea Agerpres, la nivelul acestei unităţi se află în lucru un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări cu privire la presupuse activităţi infracţionale desfăşurate la data de 06.12.2020 cu ocazia scrutinului electoral pentru alegerile parlamentare din România.

"În cauza penală, prin ordonanţa din data de 22.03.2024 s-a dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de 51 de persoane, care au avut atribuţii privind organizarea alegerilor parlamentare din data de 06.12.2020, din comuna Ciorani, judeţul Prahova, printre care şi faţă de numitul Marin Voicu. În sarcina numitului Marin Voicu s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de instigare la falsificarea de documente şi evidenţe electorale, în formă continuată", arată sursa citată.

În 2020, Marin Voicu a candidat din partea PNL, după ce a deţinut mai multe mandate de primar PSD. La scrutinul de duminică, Voicu a candidat din nou din partea PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Alegeri locale 2024 » Primarul din Ciorani, trimis în judecată pentru fraude la alegerile din 2020, a fost reales în funcţie. Câte voturi a primit acum