Antena Meniu Search
x

SURSE: Liderii PSD-PNL au analizat scenariul înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu. Sunt nemulţumiţi de prestaţia de până acum şi de scorul din sondaje

Alegeri locale 2024. La vârful coaliţiei se analizează scenariul înlocuirii lui Cătălin Cirstoiu în cursa  pentru Primăria Generală a Capitalei după performanţa sub asteptări de până acum şi după scorul din sondaje, au declarat surse politice pentru Observator. După-amiază, coaliţia are programată o şedinţă. "Nu am discutat așa ceva" au transmis Sorin Grindeanu şi Rareş Bogdan. "Mergem înainte", a dat asigurări şi candidatul PNL-PSD.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 15.04.2024, 14:40

SURSE: Liderii PSD-PNL au analizat scenariul înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu. Sunt nemulţumiţi de prestaţia de până acum şi de scorul din sondaje
SURSE: Liderii PSD-PNL au analizat scenariul înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu. Sunt nemulţumiţi de prestaţia de până acum şi de scorul din sondaje - Inquam Photos / George Călin

La vârful coaliţiei PSD - PNL se analizează scenariul ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie retras din cursa pentru Primăria Capitalei după performanţa sub aşteptări de până acum şi după scorul din sondaje, au declarat surse politice pentru Observator. Cătălin Cîrstoiu este pe locul 3 în sondaje, dar liberalii nu ar fi de acord cu retagerea lui. 

"Suntem chiar nebuni? Nu poţi să îl retragi. Pe cine mai pui acum cu două luni inainte?" au reacţionat doi lideri PNL, potrivit unor surse politice. Mai mult liberalii susţin că PNL trage mai mult în campanie pentru Cîrstoiu decât PSD.

Rareş Bogdan şi Sorin Grindeanu au declarat public că nu s-a pus problema retragerii doctorului Cătălin Cîrstoiu, dar subiectul va fi discutat dacă se deschide.  

Sorin Grindeanu: Nu am auzit asemenea zvonuri

Pe acelaşi subiect

Ministrul Transporturilor a comentat luni scenariul, spunând că nu a auzit asemenea zvonuri. La rândul lui, Cătălin Cîrstoiu a afirmat că nu se pune problema despre o retragere şi a comentat că orice lucru care apare într-un moment are caracter temporar. El a mai subliniat că s-a înscris într-o luptă pentru o idee şi că merge înainte.

"A spus corect Marcel Ciolacu, până la depunerea candidaturii şi domnul Piedone e momentan, că nu e depusă candidatura. Nici nu s-a deschis perioada în care se pot depune candidaturi", a reacţionat ministrul Transporturilor, întrebat despre o decizie în privinţa retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Generală.

Sorin Grindeanu a precizat că luni dimineaţă a avut o şedinţă de campanie, urmată de o întâlnire cu specialişti pe transporturi. "Nu am discutat despre aşa ceva. Eu am venit aseară de la Timişoara, nu am auzit asemenea zvonuri. De dimineaţă au fost colegi din conducerile PSD şi PNL, am discutat despre campanie", a arătat Grindeanu.

Întrebat despre o retragere, Cătălin Cîrstoiu a spus: "Ce aş putea spune suplimentar faţă de ce a spus dl. Grindeanu? Asta a fost realitatea zilei, o discuţie tehnică şi atât". "Dacă stăm să o luăm aşa, orice lucru care apare într-un moment are caracter temporar. Din punctul meu de vedere m-am înscris într-o luptă pentru o idee şi mergem înainte", a mai spus medicul. Întrebat dacă exclude o retragere, Cîrstoiu a spus: "Din răspunsul meu, evident că da".

Rareş Bogdan: Nu s-a pus problema retragerii lui Cîrstoiu

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă se deschide subiectul, îl vor discuta, dar nu s-a pus problema.

Rareş Bogdan a comentat prestaţia medicului Cătălin Cîrstoiu, spunând că "e foarte bun". "Nu a scăzut deloc, ci a crescut". Întrebat dacă PSD a props retragerea medicului, Rareş Bodan a spus: "Nu s-a pus problema retragerii medicului Cîrstoiu. Dacă suntem oameni serioşi, îl susţinem să câştige alegerile". 

Despre discuţii în interiorul PNL pentru susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a spus că actualul primar "e o calamitate pentru Bucureşti". "Nu a discutat nimeni de la vârful partidului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Alegeri locale 2024 » SURSE: Liderii PSD-PNL au analizat scenariul înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu. Sunt nemulţumiţi de prestaţia de până acum şi de scorul din sondaje