Un bărbat din Gorj a solicitat urna mobilă pentru bunica sa de 90 de ani şi a votat în locul ei
Un bărbat din judeţul Gorj este anchetat penal pentru fraudă la vot şi falsificarea documentelor electorale, după ce a fost reclamat că a solicitat urna mobilă în numele bunicii sale, care are aproape 90 de ani, şi a votat în locul acesteia, fără acordul ei.
Bărbatul cercetat pentru fraudă şi fals are 48 de ani şi a fost reclamat că a votat în locul bunicii sale.
”În data de 9 iunie 2024, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apel 112 de către un cetăţean cu privire la faptul un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Teleşti, sat Buduhala, a solicitat, în fals, urna mobilă la domiciliul bunicii sale, în vârstă de 89 de ani, din aceeaşi localitate, în numele şi fără acordul acesteia şi a votat în locul ei”, transmit autorităţile din Gorj, scrie news.ro.
În urma sesizării, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru fraudă la vot şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
Şi o femeie de 48 de ani din comuna Padeş este cercetată, după ce a distribuit pe un grup de mesagerie telefonică fotografia unui buletin de vot ştampilat.
- Incidente la vot: peste 700 de sesizări în ţară. Turism electoral, buletine ștampilate și mită electorală
- Alegeri locale 2024. Incidente în Hunedoara: un bărbat a venit la vot cu cuţitul, un alegător a plecat cu ştampila
- Reacţia unor tineri români din Italia după primul vot din viaţa lor: “E un sentiment de putere“
Sesizarea primită de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana a venit din partea preşedintelui secţiei de votare nr. 259, cu sediul în Şcoala Gimnazială Padeş, care a reclamat că pe un grup de mesagerie a fost distribuită o fotografie ce conţine buletinul de vot pentru funcţia de primar al comunei Padeş, având aplicată ştampila de vot la poziţia numărul 2.
Verificările poliţiştilor arată că utilizatorul postului telefonic ar fi o femeie de 48 de ani, din comuna Padeş.
În urma reclamaţiei, a fost întocmit procesul verbal de constatare a contravenţiei pentru încălcarea prevederilor legale care interzic fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot.
Tot în Gorj, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 de către un cetăţean, cu privire la faptul că nu au fost îndepărtate panourile electorale din proximitatea secţiilor de votare 237 Frăteşti-Leleşti şi 238 Rasoviţa-Leleşti.
”În cauză, poliţiştii au efectuat verificări în vederea clarificării situaţiei şi dispunerea de măsuri în consecinţă, pentru nerespectarea art. 108, lit. i din Legea 115/2005 (privind îndepărtarea materialelor de propagandă electorală din şi de pe clădirea sediului secţiei de votare)”, precizează oficialii Poliţiei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰