Antena Meniu Search
x

Video Ziua Z pentru medicul Cătălin Cîrstoiu. Coaliția PSD-PNL decide luni cu cine merge mai departe la Primăria Capitalei

Urmeaza o săptămână de foc pentru Coaliția de guvernare și medicul Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate și conflict de interese. Liderii PSD și PNL trebuie să decidă cu cine merg mai departe la Primăria Capitalei. Candidaturile pot fi depuse până pe 30 aprilie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.04.2024, 20:54

Vezi și

"A fost un weekend plin pentru liderii PSD-PNL care s-au aflat în în teritoriu, însă mâine este ziua deciziei în cazul candidaturii medicului Cîrstoiu la Primăria Capitalei. De dimineaţă membrii PNL se vor întâlni la sediu pentru a stabili care este poziţia partidului, apoi se duc la Guvern pentru ședința decisivă a coaliției PSD -PNL, când vor decide dacă merg mai departe sau nu cu medicul Cătălin Cirstoiu. 

Este foarte posibil că mâine la Guvern să fie prezent și candidatul Cîrstoiu la o discuție față în față cu liderii Coaliției. Știm că vineri medicul Cirstoiu a declarat într-o conferinţă de presă aşteptată de toată lumea că mandatul său este pe masă şi că așteaptă o decizie din partea conducerii PSD- PNL la care se va conforma, oricare ar fi aceasta. 

Dacă medicul Cirstoiu va fi scos din competiția pentru Primăria Capitalei, coaliția PSD - PNL va trebui să găsească un alt candidat. Un candidat comun, așa cum au spus Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. 

Surse politice spun însă că este luat în calcul și scenariul de candidați separați. Nicolae Ciucă declara, pe de altă parte, că doar în caz de extremă urgență cele două partide ar putea să aibă fiecare câte un candidat. Vă reamintesc că medicul Cîrstoiu se află în centrul unui scandal după ce a fost acuzat de incompatbilitate", a transmis reporterul Observator Andreea Milea.

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu a îndulcit tonul și îl apără pe Cătălin Cîrstoiu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, el subliniind că cele două formaţiuni vor avea candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria Bucureşti. "Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania... dom-le, e un medic de excepţie, e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!", a spus Ciolacu.

Întrebat dacă crede că medicul Cîrstoiu este incompatibil, liderul PSD spune că ştie că primarul sectorului 1 Clotilde Armand, se află în incompatibilitate, adăugând: "Eu nu am văzut decizie la domnul Cîrstoiu, nu am văzut-o! Dacă ANI are document, să o rezolve!".

El a anunţat că o discuţie privind candidatul la Primăria Capitalei va avea loc luni.

"O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu, e incorect pentru un om de asemenea valoare profesională să fac acest lucru", a mai afirmat Marcel Ciolacu, referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » Ziua Z pentru medicul Cătălin Cîrstoiu. Coaliția PSD-PNL decide luni cu cine merge mai departe la Primăria Capitalei