Antena Meniu Search
x

PNL candidează pe liste proprii în alegerile din 2024. Liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă cu PSD

PNL a ales vineri, la Sinaia, calea "prin noi înşine" în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD pentru a merge pe liste comune în alegeri, transmite news.ro. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului. 

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 19:12

PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024
PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024

Conducerea PNL a analizat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă. Liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă cu PSD şi să meargă pe listă proprie la alegerile din 2024. 

Nicolae Ciucă: Vom continua să guvernăm cu PSD

"Cu unanimitate de voturi decizia a fost adoptată ca PNL, aşa cum de-a lungul timpului am reuşit, ca prin acest motto care nu e doar al PNL, e al nostru, al românilor, am reuşit să depăşim momente grele din istoria noastră, tot la fel cu optimism, mobilizare şi solidaritate, PNL va aborda anul 2024. Este important să vă împărtăşesc modul în care s-a ajuns la această ştire pentru că noi astăzi am luat o singură decizie şi anume de a merge în alegeri «Prin noi înşine». Avem capacitatea, resursa umană, motivarea necesară. Doresc să subliniez şi să mulţumesc tuturor liderilor de filială pentru modul responsabil şi pentru angajamentul fiecăruia dintre ei ca în continuare să ne îndeplinim obiectivele asumate faţă de români, să continuăm la fel de angajaţi în îndeplinirea obiectivelor la guvernare", a declarat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, de la Sinaia.

El a subliniat că "fiecare dintre cei prezenţi astăzi aici au asumat acest spirit de solidaritate, unitate şi angajament, pentru că avem un electorat care aşteaptă de la noi să ne îndeplinim politicile de centru-dreapta, să performăm în administraţiile locale, să continuă să venim la nivel central cu politicile pentru România, legile educaţiei, să continuăm să implementăm obiectivele propuse pentru modernizarea sistemului de sănătate, a infrastructurii, pentru tot ceea ce înseamnă o administraţie mai bună şi digitalizată".

Liderul PNL a mai punctat faptul că partidul va continua să guverneze împreună cu PSD, chiar dacă vor merge le liste separate la alegerile de anul viitor. El a mai spus că şi-a asumat să conducă, împreună cu liderii filialelor PNL, campania pentru alegerile din 2024.

"Doresc să subliniez, încă o dată, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă că prin această decizie PNL a decis o altă abordare la guvernare, vom continua să guvernăm cu PSD. Guvernarea e principala noastră preocupare în prezent. La discuţiile interne am asumat că voi conduce împrreună cu lideri de filială în tot ceea ce înseamnă campanie în 2024. Este cât se poate de natural, în calitate de preşedinte al partidului, nu poţi să îndemni fără să asumi reponsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegerile din 2024", a completat Ciucă.

Rareş Bogdan: PNL merge separat de PSD la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024

"PNL a decis, prin vot, să meargă separat de PSD la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024. În unanimitate", a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Conducerea PNL a analizat într-o şedinţă care a avut loc la Sinaia, pe baza sondajelor de opinie realizate la nivel naţional şi a 45 de cercetări sociologice la nivel local şi judeţean, trei variante, respectiv: "Prin noi înşine"; alături de PSD într-o alianţă electorală; sau într-o largă coaliţie de dreapta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Alegeri parlamentare 2024 » PNL candidează pe liste proprii în alegerile din 2024. Liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă cu PSD