Antena Meniu Search
x

Continuă consultările cu partidele pentru calendarul alegerilor. Marcel Ciolacu se întâlneşte cu reprezentanţii REPER şi Forţa Dreptei

Luni a fost o zi plină la Palatul Victoria. Premierul Marcel Ciolacu a negociat cu liderii de partide calendarul pentru alegerile prezidențiale. Elena Lasconi, George Simion, Diana Șoșoacă, dar şi liderii UDMR şi PUSL au discutat cu şeful Guvernului. PSD vrea ca scrutinul pentru Cotroceni să aibă loc în septembrie, idee agreată şi de preşedintele AUR. În schimb, PNL cere ca noul şef al statului să fie ales în luna noiembrie, variantă susţinută de USR şi Uniunea Maghiarilor.

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 08:35

Elena Lasconi și George Simion au fost primii lideri de partid care au ajuns la Palatul Victoria. Cu gândul la data alegerilor pentru Cotroceni, Marcel Ciolacu s-a încurcat. "Eu din funcţia de preşedinte. de prim-ministru, am anunţat calendarul întreg al alegerilor. 15 septembrie primul tur şi 8 decembrie alegerile generale". Senatoarea Diana Şosoacă a intrat pentru prima oară, ca lider de partid, în sediul Guvernului. Acolo a avut parte de o primire călduroasă.

În timpul negocierilor, șeful Guvernului i-a taxat pe liderii PNL. Asta după ce liberalii au rupt întelegerea inițială cu social-democraţii de a organiza alegeri prezidentiale în luna septembrie. "A existat o decizie, asumată la momentul acela, 15 septembrie. Acum suntem în situația, totuși, să vedem un calendar asumat de toată lumea".

La rândul lor, liderii PNL au două variante pentru alegerile prezidențiale. Liberalii ar vrea ca primul tur să fie programat pe 10 sau pe 24 noiembrie. Asta înseamnă că turul al II-lea ar putea avea loc pe data de 8 decembrie. O variantă susținuta și de liderii UDMR. În acest caz, finala prezidențială ar avea loc în aceeasi zi cu alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. "Precampania să nu se desfășoare în luna iulie, campania sa nu fie in august, când e vacanță. Susținem desfășurarea alegerilor prezidențiale la termen", a declarat liderul liberalilor.

Vezi și

Consultările de la Guvern continuă astăzi

Pe acelaşi subiect

Dincolo de negocierile pe calendar, șeii de partide își fac deja planuri pentru Palatul Cotroceni. Liderul USR, Elena Lasconi, a cerut ieri susținerea PNL în cursa prezidențială. "Să mă susțină pe mine, pentru că pe domnul Ciucă nu-l mai dezlipești din poză cu domnul Ciolacu. Au greșit de două ori în coaliția cu PSD și eu cred că este o greșeală și electoratul de drepata este dezamăgit".

La rândul său, George Simion l-a comparat pe Marcel Ciolacu cu un personaj negativ, celebru în literatura română. "Mi-a adus aminte premierul de un personaj, de Lică Sămădăul. A anunțat premierul acestei țări de zece ori, 15 septembrie, 15 septembrie, 15 și 29 septembrie. Pot înțelege că premierul acestei țări este mincinos? Cu siguranță pot".

Consultările de la Palatul Victoria vor continua azi, atunci când sunt asteptati la negocieri liderii partidului REPER si cei din Forta Dreptei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Continuă consultările cu partidele pentru calendarul alegerilor. Marcel Ciolacu se întâlneşte cu reprezentanţii REPER şi Forţa Dreptei