Amenzi de 15.000 de lei de la ANPC, după ce au fost descoperite alimente expirate şi ţinute printre gândaci, într-un restaurant din Măgurele
Amenzi de 15.000 de lei pentru un restaurant din Măgurele, Ilfov. Inspectorii ANPC au oprit temporar prestarea serviciilor, după ce au descoperit alimente expirate şi gândaci în bucătăria locaţiei.
De Redactia Observator la 24.04.2023, 15:36Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov anunță, luni, că a controlat, în urma unei sesizări, Sytago Company SRL (Restaurant Sytago) din localitatea Măgurele, județul Ilfov, relatează Mediafax.
În urma neregulilor, s-au dat amenzi de 15.000 lei, au fost oprite de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 3.000 lei, s-a oprit temporar prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor și s-a propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.
Principalele abateri constatate:
- comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare și a datei limită de consum, pe etichetă
- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor culinare
- folosirea produselor alimentare cu data durabilității minimale depășită
- utilizarea unor ustensile și vase de bucătărie neigienizate, cu grad de uzură avansat – utilizarea unor recipiente pentru colectarea reziduală fără capac
- depozitarea produselor alimentare direct pe paviment
- nerespectarea vecinătăților produselor alimentare depozitate în același agregat
- utilizarea unor agregate frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea unor produse alimentare
- realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant
- folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliată, zone extinse de rugină, chedere cu grad de uzură avansat, cu depuneri de praf, impurități și mizerie îmbâcsită în sistemul de ventilație
- condițiile igienico-sanitare improprii derulării activității de comercializare a produselor alimentare - paviment în piață cu porțiuni lipsă, neigienizat, tavan cu infiltratii, tomberoane murdare, neigienizate, prezența insectelor vii și moarte (gândaci)
- lipsa autorizației de funcționare de la Primărie
- lipsă mijlocuolui de verificare a cantității omologat
- lipsa informării asupra ingredientelor, aditivilor și a valorilor nutriționale în lista meniu
- depozitarea unor ingrediente separate de preparatele din care ar trebui să facă parte (carnea păstrată separat, depozitarea unor paste prefierte etc.).