Antena LIVE

Curs valutar

Video

Asasinatul lui Ioan Crişan. SURSE: Laura Crișan ar fi comandat moartea tatălui ei pentru că urma să fie dezmoștenită

Fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă din Arad a fost reținută. Alături de ea au primit mandate de reţinere şi doi dintre complici. Singurul care a scăpat pentru moment este "Frizerul" cel care ar fi fabricat declanşatorul bombei care a fost detonată de la distanţă. Surse judiciare spun că fiica omului de afaceri ar fi fost "creierul" atacului pentru care a şi plătit 100.000 de euro. În faţa procurorilor, nici ea, nici cei doi bărbaţi care ar fi ajutat-o nu au dat declaraţii. Toţi vor ajunge în această după amiază în faţa magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă

De la 24.10.2024, 13:29
WhatsApp
Vezi și:

Fiica milionarului ucis, Laura Crişan a fost scoasă de la Parchetul General, în jurul orei 1 dimineaţa. După o zi complicată care a început dimineaţă, la Arad, când poliţiştii i-au bătut la uşa apartamentului şi i-au perheziţionat locuinţa.

Cinci ore a stat fiica milionarului în Parchetul General. A ales să păstreze tăcerea. A plecat de acolo, în arest pentru 24 de ore. Fără să trădeze pe chip, vreo emoţie.

"Nu avem de a face cu niciun fel de părere de rău, cu niciun fel de regret, cu niciun fel de remuşcări pentru ceea ce a ordonat sau chiar executat", spune Dan Antonescu, expert criminalist.

Și-a ucis tatăl pentru bani

Pe acelaşi subiect

La audierile din Capitală au ajuns şi doi dintre suspectii cu care ar fi pus la cale planul diabolic – de a-l arunca în aer pe milionarul Ioan Crişan. Al treilea a rămas pentru audieri la Arad. Bărbatul ar fi colaborat cu procurorii, iar pentru moment împotriva lui nu s-a luat nicio măsură.

Procurorii arată într-un comunicat că inculpaţii au acţionat cu premeditare, pentru bani, că au detonat de la distanţă bomba montată pe maşina omului de afaceri Ioan Crişan şi că totul a fost făcut la comanda fiicei milionarului.

"În 29 mai 2021, la ora 06:59, au acționat cu premeditare și din interes material, astfel că au detonat încărcătura explozivă de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul mașinii. Inculpații au fost instigați la comiterea faptei de către inculpata menționată", spun autoritățile.

''Frizerul'' ar fi construit doar declanșatorul bombei

Ioan Crişan se pregătea să iasă cu maşina din această parcare. Nu ştia că sub scaunul lui era amplasată o bombă. Trei persoane ar fi ajutat-o pe fiica lui să-şi ducă la capăt planul diabolic. Un individ a asamblat dispozitivul explozibil cu componente aduse din Serbia, iar ceilalţi doi complici l-ar fi detonat. Omul de afaceri a murit pe loc. 

Pentru anchetatori au urmat zeci de ore de vizionare a camerelor de supraveghere şi audierea a 500 de persoane. 20 de expertize balistice, fizico-chmice, traseologice şi genetice s-au făcut de către cei mai buni criminalişti români. Şefii IGPR au trimis forţe din mai mult judeţe pentru a destructura lumea interlopă din Arad şi pentru a strânge dovezi. Pentru că modul de operare era complet atipic, politistii au solicitat sprijin Interpol şi Europol. Bomba de la Arad avea componente specifice Europei de Est, iar cercetările s-au extins în Serbia, Moldova şi Ucraina. Fără rezultat.

Pe 6 iulie 2021 au apărut primele dovezi. O baterie de telefon, găsită în apropierea exploziei, i-au ajutat pe criminalişti să identifice un al doilea ADN în maşina victimei, însă acesta nu exista în baza de date a Poliţiei Române. Abia după 3 ani şi jumătate s-a conturat primul cerc de suspecţi. ADN-ul identificat ar fi al unui tânăr din Arad cunoscut ca ''Frizerul''.

Laura Crișan și doi complici, reținuți

Priceput la electronică, anchetatorii au descoperit că el este cel care ar fi fabricat declanşantorul folosit la dispozitivul exploziv improvizat ce a fost montat sub maşina milionarului. El a scăpat pentru că le-a spus autorităților că nu știa la ce urmează să fie folosit. Preţul atentatului ar fi fost o sută de mii de euro, bani care ar fi fost achitaţi de fiica milionarului. Surse judiciare spun că motivul asasinatului avea legătură cu faptul că Ioan Crişan intenţiona să-şi dezmoştenească fiica. Atunci a început femeia să-și pună la cale planul diabolic. 

Laura Crişan a avut puţine apariţii publice. Una dintre ele a fost la înmormântarea tatălui său, la care poza în fiică îndurerată. Imediat după înmormântare, declara revoltată, că a fost chemată o singură dată pentru declaraţii şi că poliţiştii nu-i mai spun nimic din anchetă. La scurt timp, însă, a plecat din ce în ce mai des în excursii exotice cu noul iubit.

După moartea lui Ioan Crişan, fiica lui a moştenit ambele lui firme: o companie de transport de marfă şi o crescătorie de somn african. Cele două firme aveau în 2021 o cifră toată de afaceri de peste un milion de euro.

Iulia Pop

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

atentat arad ioan crisan ancheta suspecti
Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
A devenit oficial! Se interzic aceste ferme în România
Fanatik.ro
Publicat 24.10.2024
O turbină eoliană a fost transformată într-o căsuță primitoare
spotmedia.ro
Publicat 23.10.2024
O tehnologie unică va fi testată pe căile ferate din Elveția. Potențial...
spotmedia.ro
Publicat 22.10.2024
Codul Rutier 2024. Ce se întâmplă cu șoferii care nu au permisul auto asupra...
Gandul
Publicat 24.10.2024
Țara care închide Fiscul și concediază 3.100 de agenți: Nimeni nu trebuie să...
Adevărul
Publicat 24.10.2024
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este...
A1
Publicat 23.10.2024
Horoscopul zilei de 25 octombrie 2024. Peștii primesc o veste bună. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.10.2024
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din...
spynews.ro
Publicat 24.10.2024
O vedetă din anii 90 parchează mașinile de sute de mii de euro ale...
GSP
Publicat 22.10.2024
Care era orașul unde Carol I a vrut să construiască Peleșul, dar nu a reușit....
Click.ro
Publicat 23.10.2024
James Webb a dezvăluit „monștrii cosmici” care pot schimba astronomia. Ce...
Useit
Publicat 24.10.2024
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redacţia.ro
Publicat 24.10.2024
Fiica arădeanului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, adusă la Parchet. Ce...
libertatea.ro
Publicat 23.10.2024
Zayn Malik și-a amânat turneul din SUA după moartea fostului său coleg de...
ZU
Publicat 24.10.2024
Rețetă de cremă de fistic. Conține doar 5 ingrediente
Hello taste
Publicat 24.10.2024
Frica de Halloween: cum îl poți ajuta pe copil să scape de ea
Deparinti
Publicat 24.10.2024
Comportamentul celor care merg în patru labe pe străzile din România,...
ziare.com
Publicat 24.10.2024
Meryem Uzerli din Suleyman Magnificul vorbește despre fiicele sale într-un...
Happy
Publicat 24.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce investigații se fac la perimenopauză și menopauză. Care sunt sfaturile...
Medicool
Publicat 24.10.2024