Antena LIVE

Curs valutar

Video

Averea moştenită de Laura Crişan după ce şi-ar fi asasinat tatăl. Ancheta a durat trei ani şi s-a extins în trei ţări

Se face lumină în cazul atentatului cu bombă de la Arad, un eveniment fără precedent în istoria recentă a României. În urmă cu trei ani şi jumătate omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina lui a sărit în aer în parcarea unui supermarket. Ancheta părea că nu duce nicăieri, deşi poliţiştii au urmat piste în mai multe ţări şi au fost audiaţi sute de oameni. Abia acum se conturează o ipoteză-şoc: fiica milionarului ar fi plătit o sută de mii de euro unor asasini pentru a scăpa de tatăl ei. 

De la 23.10.2024, 19:16
WhatsApp
Vezi și:

Flancată de mascaţi, Laura Crişan, fiica afaceristului, de profesie avocat, nu trădează nicio emoţie. Au trecut trei ani şi jumătate de când tatăl său a sfârşit groaznic, spulberat de o bombă pusă sub maşină.

Atentatul desprins din filmele cu mafioţi a şocat întreaga ţară şi i-a pus în dificultate pe anchetatori. Ioan Crişan se pregătea să iasă cu maşina din parcare. Nu ştia că sub scaunul lui era amplasată o bombă. Trei persoane ar fi ajutat-o pe fiica lui să-şi ducă la capăt planul diabolic. Un individ a asamblat dispozitivul explozibil cu componente aduse din Serbia, iar ceilalţi doi complici l-ar fi detonat. Omul de afaceri moare pe loc, exact aici. 

Două zile mai târziu apar şi primele ipoteze: Ioan Crişan ar fi fost implicat în contrabanda cu ţigări, dar anchetatorii nu exclud nici o răzbunare amoroasă. Au urmat zeci de ore de vizionare a camerelor de supraveghere şi audierea a 500 de persoane. 20 de expertize balistice, fizico-chmice, traseologice şi genetice s-au făcut de către cei mai buni criminalişti români. Şefii IGPR au trimis forţe din mai mult judeţe pentru a destructura lumea interlopă din Arad şi pentru a strânge dovezi.

Pe 6 iulie 2021 apar primele dovezi

Pe acelaşi subiect

Pe 6 iulie 2021, apar şi primele dovezi. O baterie de telefon e găsită în apropierea exploziei, iar criminaliştii identifică un al doilea ADN în maşina victimei, însă acesta nu există în baza de date a Poliţiei Române. Abia după 3 ani şi jumătate apare primul cerc de suspecţi, de patru persoane, iar ADN-ul identificat se potriveşte cu cel al unui tânăr din Arad cunoscut ca ''Frizerul'', un individ care se pricepe la electronică. Casa lui se află la 8 kilometri de locul atentatului.

"Eu l-am văzut băiat liniştit aşa, dar nu ştiu, nu am avut de lucru cu el. Pe stradă eşti tu liniştit, dar cine ştie ce au ei în cap. Te aştepţi la aşa ceva", spune un localnic.

Pentru că modul de operare era complet atipic, anchetatorii au solicitat sprijin Interpol şi Europol. Bomba de la Arad avea componente specifice Europei de Est şi cercetările s-au extins în Serbia, Moldova şi Ucraina. Fără rezultat. "În cadrul acestui dosar penal vorbim de un număr impresionant de activităţi investigative", declară Eduard Miriţescu, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române.

Laura Crişan ar fi comandat asasinarea tatălui său

Dovezile au indicat curând o direcţie surprinzătoare. Anchetatorii au aflat că preţul atentatului a fost o sută de mii de euro, iar fiica omului de afaceri ar fi făcut o astfel de plată. Din apartamentul ei, Laura Crişan a fost adusă la sediul IPJ Arad. În momentul de faţă, spun surse din anchetă, ea este suspectul principal, cea care ar fi comandat asasinarea tatălui său

Imediat după moartea părintelui, femeia a declarat, revoltată, că a fost chemată o singură dată pentru declaraţii şi poliţiştii nu-i mai spun nimic din anchetă. La scurt timp, însă, pleacă din ce în ce mai des în excursii exotice cu noul iubit. 

Laura Crişan a fost căsătorită cu Sergiu Bîlcea, fost deputat liberal din Arad. Au divorţat cu scandal în 2018, de la violenţe la procese intentate din cauza averii. Într-o înregistrare telefonică, femeia îi povesteşte fostului primar din Arad, Gheorghe Falcă, problemele din căsnicie. "I-am propus lui Sergiu multe variante, dar el nu a acceptat nici una. Şi zic: Uite, ai atâtea camioane care valorează atâta. Eu nu vreau valoarea lor, de exemplu. Vreau 10.000 de euro pe camion. Nu am bani. De unde vrei să îţi dau bani?", spunea Laura Crişan, fiica afaceristului asasinat.

Laura Crişan a moştenit ambele firme ale tatălui său

Laura Crişan a moştenit ambele firme ale tatălui său după moartea acestuia: o companie de transport de marfă şi o crescătorie de somn african. "Nu ştiu. Nu ştiu nimic. Chiar am sunat-o şi pe Laura înainte, dar nu îmi răspundea la telefon. Nu cred că e vinovată. În niciun caz", mărturiseşte un angajat al firmei lui Laurei Crişan.

Cele două firme aveau în 2021 o cifră toată de afaceri de peste un milion de euro. "Putem vorbi, pur şi simplu, despre dorinţa de înavuţire rapidă. Omul era în putere, omul era sănătos. Era clar că o să mai ducă această afacere mult timp. Nu avem de a face cu niciun fel de părere de rău, cu niciun fel de regret, cu niciun fel de remuşcări pentru ceea ce a ordonat sau chiar executat", explică Dan Antonescu, expert criminalist.

Un asasinat similar a avut loc şi în Ucraina, înainte de cel petrecut la Arad. Autorii nu au fost prinşi nici până în ziua de astăzi.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

asasinat arad atentat bomba laura crisan
Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Orașul din România care se află în topul celor pe care nu trebuie să le...
Fanatik.ro
Publicat 23.10.2024
O turbină eoliană a fost transformată într-o căsuță primitoare
spotmedia.ro
Publicat 23.10.2024
O tehnologie unică va fi testată pe căile ferate din Elveția. Potențial...
spotmedia.ro
Publicat 22.10.2024
Ce riscă locatarii care pun ghivece cu flori pe scara blocului în care locuiesc....
Gandul
Publicat 23.10.2024
Cine sunt oamenii care îl sfătuiesc pe Mircea Geoană și cu cine ar face...
Adevărul
Publicat 23.10.2024
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este...
A1
Publicat 23.10.2024
Horoscopul zilei de 24 octombrie 2024. Balanțele își găsesc marea iubire....
CaTine
Publicat 23.10.2024
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al...
spynews.ro
Publicat 23.10.2024
O vedetă din anii 90 parchează mașinile de sute de mii de euro ale...
GSP
Publicat 22.10.2024
Cum poate să arate hotelul de patru stele al Simonei Halep din Poiana Brașov!...
Click.ro
Publicat 22.10.2024
Prima roată din istorie ar fi fost creată în Munții Carpați, susțin...
Useit
Publicat 23.10.2024
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea...
Redacţia.ro
Publicat 23.10.2024
Fiica arădeanului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, adusă la Parchet. Ce...
libertatea.ro
Publicat 23.10.2024
Justin Bieber i-a adus un omagiu lui Liam Payne. Cei doi au interacționat de mai...
ZU
Publicat 23.10.2024
Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată
Hello taste
Publicat 23.10.2024
Copiii părinților permisivi vs. copiii părinților autoritari. Care sunt...
Deparinti
Publicat 23.10.2024
Cum a blocat Rusia dezvoltarea Republicii Moldova: „În istorie,...
ziare.com
Publicat 23.10.2024
Kerem Bürsin formează un cuplu cu Melisa Tapan. Cine este femeia care l-a...
Happy
Publicat 23.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Tratamentul hormonal în menopauză. Cum acționează în organism
Medicool
Publicat 23.10.2024