Brunch săsesc la cea de-a şasea ediţie a festivalului de artă şi cultură din Cristian, în Braşov
Brânză de burduf în coajă de brad, pastă de jumări sau dulceaţă de cireşe amare. Sunt câteva dintre produsele vedetă degustate de turişti la un Brunch cu specific săsesc organizat în judeţul Braşov.
De Redactia Observator la 15.07.2019, 11:08Brânză de burduf în coajă de brad, pastă de jumări sau dulceaţă de cireşe amare. Sunt câteva dintre produsele vedetă degustate de turişti la un Brunch cu specific săsesc organizat în judeţul Braşov.
Pe ritmuri de muzică, în aerul proaspăt de munte al comunei Cristian din judeţul Braşov, turiştii au putut încerca reţete inedite. Brânza de burduf în coajă de brad, pasta de jumări sau dulceaţa de cireşe amare au fost doar câteva dintre deliciile brunchului săsesc.
Oana Paraschiv, organizator: Am descoperit la comunitatea saseasca de pilda acest evanchelisespec, care este o pasta tartinabila facuta din ou maioneza, slanina si ceapa verde, dar si baum schnitzelul care care este varianta saseasca a kurtosului maghiar dar care este mult mai spectaculos prin dimensiuni.
Şi pentru că vremea a ţinut cu ei, oamenii au ţinut să imortalizeze momentele.
Laurent este din Franţa şi locuieşte în ţara noastră de 12 ani. Şi-a creat un aparat foto vintage tocmai pentru a fi în ton cu atmosfera vremurilor demult apuse.
Laurent, francez, fotograf: O cutie pe care am creat-o, in fata am un obiectiv de aparat de marit., iar în interior are un sistem culisant ca sa-i fac focalizare si dupa am tot ce tine de camera obscură, obtin un negativ de portret.
Pentru a participa la brunch, doritorii au plătit o taxă de de 30 de lei. Evenimentul a făcut parte din festivalul de artă şi cultură din Cristian, ajuns la cea de-a şasea ediţie.