Antena LIVE

Curs valutar

Jurnalista care l-a intervievat pe Biden cu întrebări furnizate în avans de echipa preşedintelui şi-a dat demisia. Două posturi de radio au primit liste

Alegeri în SUA. Două posturi locale de radio din SUA care au difuzat săptămâna trecută interviuri cu Joe Biden au dezvăluit ulterior că au primit întrebări înainte de la echipa de campanie a preşedintelui SUA. În urma scandalului postul WURD a declarat că se desparte de jurnalista care l-a intervievat pe Biden iar echipa de campanie a lui Biden a promis că va mai oferi întrebări presei înainte de interviuri.  Anterior, The New York Times a scris, citând mai mulţi democrați, că interviuirle lui Biden de săptămâna trecută nu au făcut mai nimic pentru a schimba preocupările legate de vârsta şi capacitatea liderului de la Casa Albă.

De la 08.07.2024, 15:45
Jurnalista care l-a intervievat pe Biden cu întrebări furnizate în avans de echipa preşedintelui şi-a dat demisia. Două posturi de radio au primit liste Profimedia

Postul de radio WURD, cu sediul în Philadelphia (Pennsylvania), a anunţat duminica aceasta că se desparte de jurnalista care, după dezbaterea din 28 iunie dintre preşedintele american Joe Biden şi contracandidatul său republican Donald Trump, a acceptat să-l intervieveze pe liderul de la Casa Albă folosind întrebările puse la dispoziţie de echipa de campanie a lui Biden.

Postul WURD se desparte de jurnalista care l-a intervievat pe Biden cu întrebări furnizate de echipa preşedintelui

"În 3 iulie, primul interviu postdezbatere cu preşedintele Joe Biden a fost aranjat şi negociat în mod independent de prezentatoarea postului de radio WURD, Andrea Lawful-Sanders, fără a informa, consulta sau colabora cu conducerea WURD", a declarat Sara M. Lomax, preşedinta şi directoarea executivă a WURD, într-un comunicat de presă.

Lomax a criticat-o pe jurnalista postului pentru că a inclus "întrebări deja formulate şi furnizate" de Casa Albă, deoarece reprezintă o "încălcare" a politicii postului de radio de a fi "un mijloc media independent şi responsabil" cu ascultătorii săi.

Pe acelaşi subiect

"Prin urmare, doamna Lawful-Sanders şi WURD Radio au convenit de comun acord să o ia pe drumuri separate, cu efect imediat", se menţionează în comunicatul de presă difuzat de postul de radio.

Lomax, care a descris postul său ca fiind singurul post de radio independent de culoare din Philadelphia, a adăugat că WURD "nu este portavocea Administraţiei Biden şi a nimănui altcuiva".

"Mediile de comunicare în masă ar trebui să arunce o privire în interiorul lor pentru a înţelege de ce au pierdut încrederea atâtor americani, printre ei şi americani de culoare", a îndemnat directoarea executivă a WURD.

La rândul ei, Lawful-Sanders a publicat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care a declarat că, "începând cu efect imediat", nu mai este crainică la WURD, precizând că ea a fost cea care şi-a dat demisia şi că aceasta a fost acceptată.

"Mi-au trimis întrebările ca să le aprob. Le-am aprobat", declarase ea recent după ce fusese intervievată de CNN când a izbucnit controversa. "Când mi s-a cerut să fac acest interviu, cel mai important lucru pentru mine a fost ca vocile populaţiei de culoare să fie auzite. În niciun moment nu m-am simţit presată să pun anumite întrebări", a afirmat ea.

Într-o declaraţie acordată sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a campaniei electorale a lui Biden, Lauren Hitt, a încercat să justifice practica de a propune întrebări jurnaliştilor, spunând că "nu era deloc o practică neobişnuită ca intervievaţii să împărtăşească subiectele pe care preferau" să le discute, dar că acordarea unui interviu cu Biden nu a fost condiţionată de acceptarea unei astfel de practici.

Totodată a clarificat că întrebările au venit de la echipa de campanie a lui Joe Biden şi nu de la Casa Albă, aşa cum au sugerat unele surse media. O sursă din cadrul echipei de campanie a lui Biden a declarat ulterior pentru ABC News şi CNN că se "va abţine" de la această practică în viitor. 

Un al doilea post de radio american a primit întrebări în avans

Un al doilea prezentator de radio, de la postul CivicMedia din Wisconsin, a recunoscut sâmbătă pentru ABC News că i s-a oferit o listă de întrebări înainte de interviul cu președintele Joe Biden de săptămâna trecută 

"Da, mi s-au trimis câteva întrebări pentru Biden", a declarat prezentatorul Earl Ingram care l-a intervievat pe Biden săptămâna trecută în urma prestaţiei sale catastrofale de la dezbaterea cu Donald Trump.

Ingram a spus că echipa lui Biden i-a trimis în avans cinci întrebări şi a ajuns să pună patru dintre ele. Prezentator de radio a spus pentru ABC că nu vede nimic în neregulă cu această practică. 

El a continuat spunând că este recunoscător pentru oportunitatea de a-l intervieva pe Biden. "Cu siguranță faptul că mi-au oferit această oportunitate... a însemnat mult pentru mine" a spus Ingram.

Echipa preşedintelui a programat o serie de interviuri pentru a calma îngrijorările americanilor legate de capacitatea lui Joe Biden de a mai duce încă patru ani de mandat. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

joe biden alegeri sua 2024 interviuri intrebari
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024