Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Joe Biden, provocat să dea un test cognitiv. Ce a răspuns: "Dau în fiecare zi. Faptul că eu conduc lumea"

Joe Biden încearcă să mai salveze ce se poate în campania pentru Casa Albă. În primul interviu de după dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump, preşedintele american a transmis clar că nu va renunţa la cursă, aşa cum îi cer tot mai mulţi colegi de partid. A refuzat însă o evaluare medicală care să demonstreze că este apt pentru încă patru ani în fruntea ţării.

de Redactia Observator

la 06.07.2024 , 21:07

Joe Biden, provocat să dea un test cognitiv. Ce a răspuns
Joe Biden, provocat să dea un test cognitiv. Ce a răspuns - Profimedia

"Dacă vine Dumnezeu Atotputernicul şi spune "Joe, renunţă la cursă" atunci o să renunţ la cursă. Dar Dumnezeu Atotputernicul nu coboară din ceruri. Nu cred că cineva este mai calificat să fie preşedinte sau să câştige această cursă decât mine", a spus Joe Biden. 

Într-un interviu de 22 de minute pentru ABC News, Biden a încercat să şteargă impresia lăsată la dezbaterea cu Donald Trump. Preşedintele a explicat că era epuizat din cauza unei răceli. Apoi, a fost întrebat de trei ori la rând dacă acceptă să dea un test cognitiv ca să liniştească alegătorii.

Joe Biden încearcă să mai salveze ce se poate în campania pentru Casa Albă

Articolul continuă după reclamă

"Dau câte un test cognitiv în fiecare zi. În fiecare zi dau acest test. Tot ceea ce fac, nu doar campania, ci şi faptul că eu conduc lumea. Sună ca o hiperbolă, dar noi suntem naţiunea fundamentală a lumii", a continuat Joe Biden.

Pe acelaşi subiect

În aceeaşi zi, Biden a participat la un miting de campanie în Wisconsin. Stăpân pe el şi fără bâlbâieli, şi-a criticat dur rivalul.

"Trump este un infractor condamnat, găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare, care a încercat să ascundă plăţile făcute unei actriţe de filme pentru adulţi. Cea mai mare minciună a lui Trump este că nu a avut nimic de-a face cu revolta de pe 6 ianuarie. Am văzut toţi cu ochii noştri. Am văzut când a trimis mii de oameni să atace Capitoliul", a spus Biden. 

Cele două apariţii publice nu i-au convins, însă, pe mulţii din partid.

Imediat după interviu, doi politicieni democraţi au l-au contestat public pe Joe Biden. În total, patru parlamentari i-au cerut să renunţe la cursă, iar donatorii ameninţă că taie fondurile pentru campanie. Marii lideri ai partidului, printre care şi guvernatorii democraţi, sunt încă alături de preşedinte. Kamala Harris a plecat în turneu în statele indecise pentru a vorbi în numele lui Biden.

Un nou sondaj arată că preşedintele a pierdut 7% din sprijinul alegătorilor democraţi

Un nou sondaj arată că preşedintele a pierdut 7% din sprijinul alegătorilor democraţi după dezbatere.

"Problema este că Biden trebuie să fie perfect la fiecare eveniment care urmează. Nu poate să ezite, nu poate să facă greşeli mari", a spus Josh Boak, jurnalist Associated Press.

Partidul Democrat îşi va desemna, oficial, candidatul la preşedinţie pe 19 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri externe » Joe Biden, provocat să dea un test cognitiv. Ce a răspuns: "Dau în fiecare zi. Faptul că eu conduc lumea"