Burgerii, shaorma şi kebabul au fost adaptate postului
Bucătarii reinventează burgerii, kebapul sau cârnaţii, pentru cei care duc dorul cărnii în perioada postului.
De Redactia Observator la 24.03.2018, 21:25Bucătarii reinventează burgerii, kebapul sau cârnaţii, pentru cei care duc dorul cărnii în perioada postului. Folosesc numai ingrediente vegetale, cum ar fi năutul, fasolea sau cartofii dulci. Iar gustul. nu este chiar departe de cel autentic, spun cei care le-au încercat produsele.
"Avem o chiftea din năut, fasole roşie, cartofi dulce, ciuperci, soia. Avem castraveciori muraţi în saramură. Avem un sos care imită sosul barbecue." Vă prezentăm burgerul de post. Varianta lui vegană, mai precis, preparat sută la sută din ingrediente vegetale. Şi plin de proteine, spun cei care îl prepară.
Un ingredient potrivit pentru post şi folosit în bucătăriile cu specific vegan este seitanul: "Kebapul vegan se face din seitan, o proteină care înlocuieşte carnea cu succes, iar, în loc de maioneză, putem folosi un sos din nuci de caju. Este bun nu doar pentru cei care ţin post, ci şi pentru doamnele care ţin la siluetă."
Aşa puteţi găsi chiar şi cârnaţi de post: "Am făcut cârnaţi picanţi din seitan traşi la tigaie foarte puţin cu un sos de muştar, nuci caju, usturoi, lămâie, drojdie inactivă, turmeric şi muştar."
- O aeronavă Boeing 777 a companiei arabe Eitihad a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă
- Mărturia cutremurătoare a românului care a supravieţuit exploziei din Cehia în care au pierit alţi cinci români
- Vremea ne dă din nou de furcă. Din plină iarnă, meteorologii ne anunţă că trecem direct la 20 de grade
Câţiva bucătari au pregătit fel şi fel de preparate vegane, la un târg din Capitală. Familia Presutto este vegetariană de câţiva ani. Doamna Laura şi-a învăţat copiii de mici să mănânce mai puţină carne şi mai multe legume.
Sunt mulţi români care au renunţat la carne şi lapte, dovadă şi prezenţa numeroasă de la târg.
În perioada postului, nutriţioniştii au şi ei un sfat. Pentru menţinerea siluetei, este recomandată evitarea consumului excesiv de cartofi, pâine sau orez.