Legume romanesti, doar pe eticheta
Incepe sezonul fructelor si legumelor romanesti. Dar si al inselatoriilor de la taraba. In piete au aparut primele legume autohtone: rosii si castraveti.
De Redactia Observator la 06.04.2013, 19:42
Sunt de-ale noastre doar pe etichetaa, insa. In fapt, sunt de import, vandute de intermediari la suprapret.
Un comerciant din piata Domenii din Capitala isi lauda marfa spunand ca este romaneasca. Vinde rosii cu eticheta romaneasca la 10 lei kilogramul. Pe necunoscatori ii mai pacaleste cu etichete false, insa producatorii adevarati stiu care-i realitatea.
La o alta taraba se vand castraveti. Chipurile, tot romanesti, la 12 lei kilogramul.
La Matca, cel mai important bazin legumicol din tara, vantul si gerul au distrus culturile de castraveti in urma cu nici doua saptamani. Putini au fost agricultorii care au reusit sa mai salveze din plante.
La Balta Doamnei, judetul Prahova, taranii abia au plantat rosiile si castravetii in solar. Nici legumicultorii de aici nu sunt convinsi ca rosiile pe care le-am gasit pe tarabe, in piete, cu etichete de Romania, sunt de-ale noastre.