Masă tradiţională de Paşte de-a gata
Pentru o masă tradiţională de Paşte românii nu mai trebuie să piardă câteva zile în bucătărie. Drob, cozonac sau pască făcute după reţete tradiţionale se găsesc acum şi în magazine
De Redactia Observator la 16.04.2014, 08:23Cozonacul se vinde în magazine cu până la 40 de lei kilogramul. Dar gustul face toţi banii. Şapte milioane de cozonaci estimează brutarii că vor vinde anul acesta de Paşte. Cozonacii se vând ca pâinea caldă.
Şi drobul poate fi cumpărat de-a gata. Se vinde în magazin cu 27 de lei kilogramul. Şi are termen de valabilitate doar 24 de ore.
Iar ca meniul pentru masa de Paşte să fie complet în magazine se găsesc şi ouăle gata înroşite. Ouăle sunt aduse tocmai din Austria şi au termen de valabilitate trei săptămâni. La un calcul simplu, nu sunt cu mult mai scumpe decât cele vopsite în casă.
Românii vor cheltui pentru masa de Paşte, în medie, 359 de lei, arată studiile. Aproape 85% vor petrece Paştele acasă, cu familia sau cu prietenii.