Meniul de Paște, la un click distanță. Bucătarii s-au adaptat pandemiei, iar curieratul gastronomic este acum la modă
Ouăle roşii, dar şi celelalte produse tradiţionale româneşti ajung anul acesta pe masa de Paşti cu doar câteva clickuri. Bucătarii s-au adaptat pandemiei, iar curieratul gastronomic este acum la modă. Pentru meniul specific Paştelui, dar şi alte delicii precum sarmale, slănină, cârnaţi sau tobă, aşa cum vedeţi în imagini, pofticioşii trebuie doar să dea o căutare pe internet.
De Redactia Observator la 17.04.2021, 10:17- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Client: Mai primiţi comenzi pentru Paşte?
Chef Florin Vechiu: Absolut.
Așa sună telefonul lui Florin Vechiu, un bucătar cunoscut din Iași. Cu un simplu apel sau un mesaj online, oricine se poate asigura că masa de Paște va fi gata la timp şi va fi una delicioasă. Preţurile ar fi cam pentru toate buzunarele. Iar preparatele pentru toate gusturile.
Chef Florin Vechiu: Aici avem sarmale cu carne de curcan că în ultima vreme e o fiţă, majoritatea comenzilor noastre sunt de sarmale cu carne de curcan. Aici avem acum aproape un kilogram de sărmăluţe în foi de viţă în foi de varză.
Reporter: Cam cât costă?
Chef Florin Vechiu: Noi avem 50 de lei la kilogram.
Toată mâncarea pe care o vedeți aici este suficientă pentru cel puțin 4 persoane. Și totul costă mai puțin de 250 de lei. 50 de lei este kilogramul de sarmale tradiționale și tot 50 de lei veți scoate din buzunar și pentru un platou cu un kilogram de produse afumate. De asemenea sunt și multe alte produse din carne de miel la tot 50 de lei pentru un kilogram.
Chef Florin Vechiu: Se pot comanda preparate după bunul plac, gen drob care nu e pe masa, friptura de miel. Noi avem o data limita pe 20 aprilie ca după sa nu mai preluam comenzi sa putem rezolva cu bine comenzile deja venite.
Clienţii sunt tot mai mulţi de la an la an. Iar comenzile se dau tot mai din timp. Încă de acum o lună, peste 50 de persoane au solicitat un meniu. Bucătarii și producătorii locali spun că se așteaptă ca numărul de cereri să crească cu cât ne apropiem de Paşte.