Orezul reîncălzit poate dăuna grav sănătăţii! Cum să îl pregătim astfel încât să nu ne îmbolnăvim mâncând
De-a lungul timpului, poate am fost avertizaţi că este periculos să mâncâm orez reîncălzit. Totuşi, există câteva trucuri prin care ne putem bucura de acest preparat.
De Redactia Observator la 31.03.2017, 13:11De-a lungul timpului, poate am fost avertizaţi că este periculos să mâncâm orez reîncălzit. Totuşi, există câteva trucuri prin care ne putem bucura de acest preparat.
Potrivit autorităţilor din domeniul alimentar, nu reîncălzirea orezului este problema, ci felul în care preparatul a fost depozitat înainte de a fi reîncălzit.
Potrivit The Sun, orezul conţine anumiţi spori ai unei bacterii potenţial periculoase.
Dacă după ce a fost fiert, orezul este lăsat la temperatura camerei, aceşti spori pot produce toxine care cauzează diaree sau vomă.
Pe măsură ce creşte timpul de expunere la temperatura camerei, sporeşte şi riscul de a ne îmbolnăvi.
Orice resturi rămase ar trebui răcite rapid, dar nu în frigider. Abia după ce s-a răcit, orezul poate fi băgat în frigider şi păstrat pentru încă o zi sau două.
Citeşte şi: Efectele MIRACULOASE ale vitaminei C în COMBATEREA CANCERULUI
Apoi, când vine vorba de reîncălzit, preparatul trebuie luat de pe aragaz doar după ce scoate aburi.
Cu toate acestea, nu este recomandabil ca preparatul să fie reîncălzit mai mult de o singură dată, atrage atenţia The Sun.