Pizza, noul deliciu pentru desert. Idei de reţete şi sfaturi de la bucătari (Video)
Dacă sunteţi împătimiţi ai dulciurilor, aflaţi că un nou desert începe să fie tot mai mult la căutare şi la noi. Atenţie, vorbim despre pizza.
De Redactia Observator la 11.04.2019, 11:23- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Dacă sunteţi împătimiţi ai dulciurilor, aflaţi că un nou desert începe să fie tot mai mult la căutare şi la noi. Atenţie, vorbim despre pizza. Da, chiar dacă vă gândiţi la blatul pufos acoperit cu sos de roşii, brânzeturi sau tot felul de produse din carne, pizza poate fi şi un delicios dulce. Fireşte, în acest caz e acoperită cu ciocolată, îngheţată, fructe - totul ţine doar de imaginaţia bucătarului.
În mâinile bucătarilor, aluatul de pizza parcă prinde viaţă. Dar, când vine rândul ingredientelor, prânzul devine desert. Mai e nevoie doar de câteva minute la cuptorul încins.
Calina Varga: M-am jucat putin cu gusturile. Am facut o pizza desert cu fructe exotice, lamaie, mango, fructul pasiunii cioco, cirese confiate. Un curcubeu de gusturi
Doar imaginaţia e limita atunci când vine vorba de dulciuri.
Florin pizza chef: Am pus fructe de padure, straciatell, biscuiti farmati ca sa lege straciatella, menta pt putin gust si putin contrast.
Specialităţile au fost în centrul atenţiei la Competiţia Internaţională de Pizza şi Paste desfăşurată în cadrul programului Sibiu, Regiune Gastronomică europeană.
Este vorba de o competitie rezervata profesionistilor la care s-au inscris peste 20 de concurenţi cu experienta. produse locale ca telemaua sau pastrama de oaie
Vasile chef: Am vrut sa folosesc produse locale, produse care se gasesc in padure la noi care au o prospetime extraordinara. Este vorba despre leurda, ceapa verde si am folosit urda de oaie care e dulce si mi a iesit o pizza extraordinară.
Radu Zarnescu, organizator: S-au utilizat incepand de la branzaturi si mezeluri pana la tot ce au gasit pe piata si toate ingredientele au fost binevenite si in fata juriului
Pe langa competitia propriu zisa, organizatorii au pregatit sisesiuni de demonstratii culinare. Astfel localnicii dar si tuistii au putut urmari pas cu pas cum se fac cele mai gustoase paste sau cum sa-si pregateasca singuri acasa cel mai crocant aluat de pizza.