Tot ce trebuie să știi despre castanele coapte
Dacă vă număraţi printre cei care evită să mănânce castane, nici măcar nu ştiţi ce pierdeţi. În primul rând, castanele conţin fier, care ajută în lupta cu anemia, dar şi multe fibre, care uşurează digestia. Lista calităţilor nutritive este însă mai lungă.
De Redactia Observator la 06.08.2014, 20:28Dacă vă număraţi printre cei care evită să mănânce castane, nici măcar nu ştiţi ce pierdeţi. În primul rând, castanele conţin fier, care ajută în lupta cu anemia, dar şi multe fibre, care uşurează digestia. Lista calităţilor nutritive este însă mai lungă.
E imposibil să treci prin marile capitale ale Europei, şi nu numai, şi să nu găseşti la un colţ de stradă cel puţin un comerciant care vinde castane. Sunt folosite în alimentaţie pe tot globul, datorită gustului inconfundabil, dar şi calităţilor nutritive. Românii, însă, fie nu s-au obişnuit deocamdată cu ele, fie nici măcar nu sunt tentaţi să le încerce.
Castanele mai au o calitate pe lângă cele enumerate deja. Spre deosebire de celelalte oleaginoase, cum sunt nucile sau alunele, castanele sunt extrem de puţin alergenice. Nu conţin gluten şi pot fi consumate şi de persoanele cu alergie sau intoleranţă la gluten