Bicicletele furate se vând apoi prin anunțuri online. Ce recomandă polițiștii
Bicicletele furate ajung la mica publicitate. Cei care au rămas fără ele postează pe internet mesaje de atenţionare. Cum poliţia nu reuşeşte să recupereze nici 10 la sută din bicicletele furate, păgubiţii îşi caută singuri bunurile.
Bicicletele furate ajung la mica publicitate. Cei care au rămas fără ele postează pe internet mesaje de atenţionare. Cum poliţia nu reuşeşte să recupereze nici 10 la sută din bicicletele furate, păgubiţii îşi caută singuri bunurile. Şi îi sfătuiesc pe români să le ceară documente vânzătorilor. Altfel, riscă să cumpere o bicicletă furată. Şi rămân şi fără ea, şi fără bani.
Ora 2 dimineaţa. Doi tineri trec prin faţa unui complex rezidenţial din sectorul 1 al Capitalei. Sar gardul şi în doar câteva minute pleacă cu două biciclete lăsate în curte.
Din curţi, scări de bloc sau pur şi simplu de pe stradă. Hoţii nu mai ţin cont nici de oră şi nici de persoanele din jur.
Statisticile poliţiştilor arată că, în Capitală, în fiecare zi cel puţin o bicicletă este furată.
Asta a făcut şi un bărbat din Lugoj. A postat pe internet un anunţ în speranţa că internauţii îl vor ajuta să dea de urma hoţilor.
Politistii va recomanda sa nu va grabiti atunci cand vreti sa cumparati o bicicleta. Ati vazut-o, va place pretul este unul avantajos. insa Atunci cand va intalniti cu vanzatorul e important sa cereti si documente de provenienta prin care sa va asigurati ca nu este furata. În caz contrar, riscati mai apoi sa ramaneti si fara banii achitati si fara bicicleta achizitionata.
În primele cinci luni din 2019, în Bucureşti au fost furate 280 de biciclete. Anul trecut, aproape 1.000. Şi doar 174 au fost recuperate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰