Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Care e cea mai ieftină maşină electrică în 2024

Mașinile electrice par a fi în acest moment direcția către care evoluează industria auto la nivel mondial. Odată cu încălzirea globală, reglementările care duc gradual la dispariția automobilelor care au motoare cu combustie internă, dar și cele mai noi evoluții din domeniu, competiția din domeniu devine din ce în ce mai acerbă.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 13:26

Care e cea mai ieftină maşină electrică în 2024 Care e cea mai ieftină maşină electrică în 2024

Producători concurează între ei pentru a scoate pe piață modele cu o autonomie mai mare și care costă mai puțin. O companie din China reușește să ofere cea mai ieftină mașină electrică din lume. Această poate fi comandată online și ajunge la cumpărător într-o cutie, conform El Motor.

Producătorii asiatici fac progrese semnificative în ceea ce priveşte domeniul mașinilor electrice. În plus, experții susțin că ei modele pentru din toate categoriile de automobile cu prețuri mai competitive decât cele ale rivalilor occidentali.

Changli,  firma asiatică specializată în fabricarea de vehicule ușoare și piese de schimb, oferă unul dintre modelele sale la un preț neobișnuit de mic. Este vorba despre un vehicul urban mic, cu 100% mecanică electrică, de numai 2,4 metri lungime, dar capabil să transporte trei persoane, inclusiv șoferul.

Articolul continuă după reclamă

Modelul S1-Pro este conceput pentru a călători pe distanțe scurte, iar în China este folosit în principal ca taxi în orașe. Modelul poate fi cumpărat online, la un preț de numai 1.025 de euro.

Pe acelaşi subiect

Prețul poate scădea și mai mult, asta dacă cineva decide să comande mai multe unități. Astfel, Changli aplică reduceri care aduc prețul la aproximativ 903 de euro la cursul de schimb actual. Aceste cifre fac din S1-Pro cea mai ieftină mașină din lume,  atât în cazul automobilelor electrice și cu combustie internă.

Dacia Spring Electric, una dintre cele mai accesibile maşini electrice

Dacia Spring Electric rămâne una dintre cele mai accesibile mașini electrice de pe piață, cu un preț de pornire de aproximativ 15.700 €, incluzând bonusul Rabla 2024. 

Valoarea unui voucher Rabla în 2024

În 2023, tichetul pentru casarea unui autoturism este de 7.000 lei, iar ecotichetul pentru achiziţionarea de maşini electrice a fost de 54.000 lei. În anul 2024, cuantumul ecotichetului acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020 - 2024 este în sumă maximă de 10.000 lei.

În anul 2024, cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020 – 2024 este în sumă de maxim 3.500 lei pentru achiziţionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat, respectiv 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate.

Prima de casare se acordă numai în cazul în care beneficiarul deţine în proprietate autovehicolul uzat pentru o perioadă mai mare de 3 ani”, se arată în OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru prorogarea unor termene.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri Auto » Care e cea mai ieftină maşină electrică în 2024