Video Mașina care nu rămâne niciodată blocată în trafic: costă 2 milioane euro și devine avion în 2 minute
Prima maşină zburătoare a primit drept de decolare. AirCar a fost construită de un inventator din Slovacia şi ar putea fi pusă în vânzare anul viitor. Preţul pentru a nu rămâne niciodată blocat în trafic? Două milioane de euro.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cum a decăzut litoralul românesc. Nicolae, unul dintre cei importanți investitori, se gândește să se lase de turism după ce a aflat ce taxe îl așteaptă în 2025
Designul automobilului este unul spectaculos. Pe şosea arată ca o maşină sport, iar în aer se transformă într-un avion de mici dimensiuni de ultimă generaţie. AirCar sau maşina din aer promite să facă transportul mult mai uşor.
Constructorul slovac a lucrat la proiect, împreună cu echipa sa, timp de mai bine de 100.000 de ore. Iar efortul a dat roade. AirCar a trecut testele de siguranță în Slovacia, după ce a finalizat peste două sute de decolări și 70 de ore de teste riguroase de zbor. Recent a parcurs în zbor distanța de 75 de kilometri, dintre Nitra și Bratislava, în numai 35 de minute.
Cum se transformă mașina AirCar în avion
Maşina devine avion prin apăsarea unui singur buton, iar transformarea are loc în aproximativ 2 minute. Aripile se întind şi vehiculul este gata să îşi ai zborul. AirCar este propulsată de un motor de 1,6 litri și are nevoie de o pistă de doar 300 de metri lungime pentru a decola.
Funcționează cu benzină obișnuită şi poate transporta două persoane. Zboară cu aproximativ 170 km/h şi are o autonomie de 1.000 km. Adică vă poate duce de la Bucureşti la Budapesta, fără oprire, sau la Atena cu o singură realimentare. Sau imaginaţi-vă că puteţi ajunge la mare în mai puţin de 2 ore, fără a mai trece prin coşmarul cozilor infernale de pe autostrada Soarelui.
Visul de a scăpa de ambuteiajele din drumul spre mare sau spre munte are şi un preţ. AirCar costă aproximativ 2 milioane de euro. Şi dacă banii nu sunt o problemă, trebuie să începeţi deja cursurile pentru un brevet de pilot, care va fi necesar, pe lângă permisul tradiţional, pentru a conduce maşina zburătoare.
< ILUSTRATIE
Sursa: Youtube/KleinVision
LNK OBS19 2601 MASINA ZBURATOARE 1
Sursa: Youtube/KleinVision
LNK OBS19 2601 MASINA ZBURATOARE 2
Sursa: Youtube/KleinVision
LNK OBS19 2601 MASINA ZBURATOARE 3
Sursa: Youtube/SME
LNK OBS19 2601 MASINA ZBURATOARE 4
>
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰