Profilul bătăușului din trafic pe străzile din România, făcut de specialiști
Este bărbat, are peste 30 de ani, îşi modifică şi îşi îngrijeşte maşina zilnic. Vorbim despre şoferul pe care ar trebui să-l evitaţi în trafic. Studiile arată că o astfel de persoană are toate şansele să se dea jos din automobil şi să îşi facă dreptate singur, dacă cineva l-a deranjat pe şosea.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Este bărbat, are peste 30 de ani, îşi modifică şi îşi îngrijeşte maşina zilnic. Vorbim despre şoferul pe care ar trebui să-l evitaţi în trafic. Studiile arată că o astfel de persoană are toate şansele să se dea jos din automobil şi să îşi facă dreptate singur, dacă cineva l-a deranjat pe şosea. Tot mai multe filmări în care şoferii se bat în plină stradă apar pe Internet. Cel mai recent conflict a avut loc în Bucureşti, unde un taximetrist a lăsat inconştient un alt bărbat. Totodată, în Tulcea un alt şofer şi-a aplicat propria lege cu un baston de metal. L-a lovit pe cel care conducea în urma lui şi i-a spart geamurile maşinii.
Pumni, înjurături şi maşini lovite. Sunt scene pe care cu toţii le-am văzut cel puţin o dată pe şoselele de la noi. Cei care îşi fac singuri dreptate în trafic au de obicei aceleaşi trăsături.
Şi care au o adevărată colecţie de arme în maşină.
O dovedeşte şi cel mai recent atac, din Tulcea, unde tânăr care conducea cu permisul suspendat s-a dat jos din maşină şi, cu un baston metalic, a atacat un alt autoturism. I-a spart geamul şi a rănit un pasager. Astfel de incidente grave se repetă des în România.
Claxoane, aglomeratie si intersectii blocate. Sunt doar cateva dintre obstacolele pe care le intalnim in fiecare zi si care ne fac foarte agresivi. Specialistii spun ca exista cateva reguli de aur pe care ar trebui sa le respectam, daca nu vrem sa intram intr-un conflict.
În Capitală, o dată la două zile, un şofer care îşi înjură colegii de trafic este amendat cu până la 20 de puncte, adică peste 4000 de lei. Un poliţist nu poate aplica sancţiuni decât dacă e de faţă şi aude jignirile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰