Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui şofer care a parcat fix pe trecerea de pietoni. Primăria sectorului 1 a început deja să ridice maşinile lăsate la întâmplare

În stânga maşini, în dreapta maşini, cele mai multe parcate la întâmplare. Este imaginea Bucureştiului cu care noi ne-am obişnuit şi pe care municipalitatea vrea s-o schimbe. Toate autoturismele parcate în loc nepermis vor fi ridicate de primăriile de sector. Primăria sectorului 1 a şi început să ridice maşinile chiar de azi. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 05.04.2022, 21:19

Vezi și

În staţiile de autobuz sau chiar pe prima bandă de circulaţie stau parcate mii de autoturisme. Poliţia Locală n-are platforme, aşa că doar dă amenzi. Iar să faci o sesizare e o adevărată aventură.

''Bună dimineaţa, Poliţia Locală.

Bună dimineaţa! Aş vrea să fac şi eu o sesizare în legătură cu mai multe maşini parcate neregulamentar.

Doamnă, să ştiţi că noi avem foarte multe sesizări. Eu vă preiau sesizarea, dar nu ştiu când ajunge echipajul.'' 

Pe acelaşi subiect

În timp ce aşteptăm poliţia, prima bandă se ocupă în totalitate. Şoferii ştiu că nu au voie, dar se prefac că nu văd, nu ştiu, nu aud. 

''Chiar pe trecerea de pietoni parcaţi?

Nu am văzut.

Nu aţi văzut-o?

Nu.''

Nici după o oră nu vine nimeni. Mai încercăm o dată.

''Aţi făcut la noi o sesizare, da.

Nu a sosit încă... 

Da, o să se deplaseze un echipaj acolo, doamnă.''

Alt sector, aceeaşi problemă. 

''În ce sens, doamnă, neregulamentar? La indicator, pe trotuar, pe trecere?

Pe prima bandă. Toată banda e ocupată, atât pe un sens cât şi pe celălalt. 

Când va fi disponibil o să trimitem unul-două echipaje. Sunt multe acolo.''

După câteva zeci de minute ajunge un echipaj. Până acum, de ridicarea maşinilor de pe principalele bulevarde se ocupa compania Municipală de Management al Transportului. După desfiinţarea ei, a trecut în grija primăriilor, care însă nu au platforme de ridicare. 

Nicorel Nicorescu, consilier general: Asta ţine de administrarea sectorului respectiv, de administraţiile locale de acolo daca vor organiza să îndeplinească acest serviciu. 

Ce amendă riscă şoferii care parchează neregulamentar

Maşinile ridicate vor duse în parcări special amenajate, iar pentru a le recupera vor trebui să plătească câteva sute de lei. Nici amenzile nu sunt de neglijat. 

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: Pentru conducătorii auto care opresc, legislaţia în vigoare prevede o amendă cuprinsă între 290 de lei 435 de lei, respectiv 2 puncte de penalizare, iar pentru conducătorii auto care staţionează neregulamentar, amenda este între 520 de lei şi 725 de lei, respectiv 3 puncte de penalizare.

Doar în Capitală, anul trecut s-au dat peste 39 de mii de sancţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Reacţia unui şofer care a parcat fix pe trecerea de pietoni. Primăria sectorului 1 a început deja să ridice maşinile lăsate la întâmplare