Antena Meniu Search
x

Gunoaiele continuă să zacă pe traseul către Sfinxul Bănățean de la Băile Herculane

Amendat de două ori de Garda de Mediu pentru că nu strânge gunoaiele de pe un traseu turistic, primarul din Băile Herculane dă vina pe reporterii Observator care au scos la lumină neregulile.

de Redactia Observator

la 24.08.2019, 23:09

Vezi și

Amendat de două ori de Garda de Mediu pentru că nu strânge gunoaiele de pe un traseu turistic, primarul din Băile Herculane dă vina pe reporterii Observator care au scos la lumină neregulile. Igienizarea zonei pare să nu fie printre priorităţile edilului. Şi nici promovarea unui obiectiv spectaculos - Sfinxul Bănăţean. Nu ştiu de el nici turiştii, nici măcar localnicii.

În urmă cu o lună, o echipă Observator a filmat pe traseul care duce spre Sfinxul Bănăţean, o minune a naturii de care autorităţile din Băile Herculane îşi bat joc. După reportajul realizat în campania "Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea?", primarul Cristian Miclău a fost amendat de două ori de Garda de Mediu, şi obligat să igienizeze zona. A făcut-o doar de ochii lumii.

Pus în faţa noilor imagini, edilul îi face vinovaţi pe reporterii Observator, pentru amenzile primite din partea inspectorilor de mediu.

(Primar): Reportajul dumneavoastră a costat primăria 250 de milioane amendă.

(Reporter): Pentru aia nu suntem vinovaţi noi!

(Primar): Nu v-am chemat, nu vă dau niciun interviu!

(Reporter): Nu este corectă atitudinea asta, domnule primar!

Nicio vorbă despre eliminarea gropii de gunoi. Primăria Băile Herculane era obligată de Garda de Mediu să cureţe traseul turistic spre Sfinxul din Banat şi să se asigure că nimeni nu va mai depozita gunoi pe malul râului Cerna.

Sfinxul de lângă Herculane sau Sfinxul de la Topleţ este o sculptură în piatră realizată de natură. Este mai mare decât cel din Bucegi, însă prea puţini ştiu de de el. Până şi localnicii îl confundă cu un restaurant din staţiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe lângă gunoaie, turiştii mai au încă un hop până la obiectiv: drumul impracticabil, pentru care nimeni nu caută vreo soluţie. Nici măcar reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care spun că întreaga responsabilitate cade în sarcina primăriei din Băile Herculane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Campanii » Gunoaiele continuă să zacă pe traseul către Sfinxul Bănățean de la Băile Herculane