Antena Meniu Search
x

"Fii Moş Crăciun pentru un Campion", o nouă campanie Observator! Avem copii campioni care au nevoie de ajutorul nostru. Fă-le o bucurie de Sărbători

În România, infrastructura sportivă nu mai există, ca atare performanţa devine o excepţie. Baza de selecţie pentru loturile naţionale şi, implicit, olimpice e atât de redusă, încât nici măcar la gimnastică (acolo unde excelam) nu mai avem locuri garantate în prima ligă

În România, infrastructura sportivă nu mai există, ca atare performanţa devine o excepţie. Baza de selecţie pentru loturile naţionale şi, implicit, olimpice e atât de redusă, încât nici măcar la gimnastică (acolo unde excelam) nu mai avem locuri garantate în prima ligă

Şi, între timp, o mulţime de talente se risipesc. Sute de copii talentaţi trăiesc drame fără de sfârşit: pe ei sportul ar putea să-i scoată din mizerie şi să le dea o şansă în viaţă. Sunt copii extrem de săraci pentru care părinţii chiar nu au cum să găsească resurse financiare pentru a-i sprijini să facă performanţă şi, în lipsa unor programe locale sau naţionale şi a sponsorilor, copiii aceştia se pierd, chiar dacă sunt extrem de înzestraţi.

Observatorul prezintă într-o serie de sapte materiale poveştile a câtorva dintre ei (CITEŞTE AICI TOATE DETALIILE CAMPANIEI). Îl veţi cunoaşte Raul, un puşti de 11 ani pentru care boxul e singura şansă de a scăpa din ghearele sărăciei. Antrenorul l-a trimis la şcoală şi în ring simte că are şi el o viaţă. După antrenamente se întoarce în blocul fantomă, unde împarte o cameră cu bunica, un frate, un verişor şi gândacii. Vrea să fie "cilivizat": să nu înjure şi să nu asculte manele.

La Galaţi, într-o sală din anii '70, renovată ultima dată acum 20 de ani, cu saltele pline de praf, cu bârna şubredă, paralel ros şi solul defect, 60 de fete visează să fie Nadia Comăneci. Maria are 6 ani, dar trupul ei firav e mai fraged decât vârsta. Vrea să fie campioană, ca să câştige o păpuşă. Pune, când poate, bani în puşculiţă ca să renoveze apartamentul sărăcăcios în care e crescută doar de tatăl ei. La antrenamente şi-a făcut mulţi prieteni, acasă îi ţin companie găinile de care a învăţat să aibă grijă. 

La 14 ani Marinela Moroşanu s-a maturizat înainte de vreme. Mai are 10 fraţi cu care împarte sărăcia într-o casă cu toaleta în fundul curţii. La haltere a învăţat că e nevoie de voinţă şi curaj pentru a ieşi din rând.

România are campioni la patinaj viteză pe gheaţă, care se antrenează pe asfalt. Larisa, la 19 ani, a renunţat la luptă, dar s-ar întoarce oricând în competiţii. Sărăcia i-a pus piedică. Ştefana şi Bogdan Motrone sunt fraţii minune ai patinajului minune românesc. Principalii sponsori, părinţii, încă rezistă. Dar, nu e suficient.

Pe larg poveştile acestor copii le vedeţi la Observator, din 21 decembrie. Vrem să le arătăm acestor copii că nu sunt singuri, că munca şi talentul sunt răsplătite şi în România. Noi jurnaliştii, dumneavoastră telespectorii, sportivi si împătimiţi ai sportului, le putem arăta tinerelor speranţe ale sportului că ne pasă.

În plus, o serie de mari campioni ai sportului românesc, de la Mihai Leu, la Leonard Doroftei, Lucian Bute, Nadia Comăneci sau Elisabeta Lipă vor sta de vorbă cu reporterii Observator cu care vor împărtăși poveștile lor, provocările și obstacolele cu care s-au confruntat pe drumul lor către succes.

În demersul Observator s-au alăturat şi Fundaţia Mereu Aproape şi echipa SportGuru.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Campanii » "Fii Moş Crăciun pentru un Campion", o nouă campanie Observator! Avem copii campioni care au nevoie de ajutorul nostru. Fă-le o bucurie de Sărbători