Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii anunţă noi investiţii pentru recoltarea sângelui şi transfuzii.

În urma campaniei Observator, Donează roşu pentru România, Ministrul Sănătăţii anunţă noi investiţii pentru recoltarea sângelui şi transfuzii.

Vezi și

 În urma campaniei Observator, Donează roşu pentru România, Ministrul Sănătăţii anunţă noi investiţii pentru recoltarea sângelui şi transfuzii. Deocamdată, peste un milion de lei vor merge, prin spitale, către finanţarea centrelor mobile de colectare.

Dar Nicolae Bănicioiu vrea ca bugetul pentru sânge să fie de trei ori mai mare decât cel de anul trecut. În plus, Ministerul intenţionează să deschidă încă patru centre de colectare a sângelui. Nu e nimic în neregulă cu televizoarele dumneavostră, în minutele următoare. Aşa arată Viaţa fără Roşu.

O dorinţă a Ministrului Sănătăţii, un mesaj transmis printr-o campanie Observator şi o realitate dură cu care ne confruntăm. Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a redus bugetul pentru programul naţional de hematologie. Până la 50 de milioane de lei.

În lipsa banilor, doar Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti se încumeta să mai facă deplasări pentru a recolta sânge din ţară. În urma campaniei Observator, noul ministru vrea să suplimenteze fondurile spitalelor pentru a rezolva criza de sânge. Ministerul Afacerilor Interne va da bani pentru echipele mobile.

Astfel, cele cinci centre de colectare mobilă pot merge chiar şi în zonele rurale după donatori de sânge. Primii care au reacţionat în urma campaniei Observator au fost oamenii simpli.

Ministerul a anunţat că intenţionează ca anul acesta să mai deschidă încă patru centre de recoltare a sângelui la Spitalul Universitar, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul Fundeni şi Spitalul Sf. Ioan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Campanii » Ministrul Sănătăţii anunţă noi investiţii pentru recoltarea sângelui şi transfuzii.