Antena Meniu Search
x

"Otrava din mâncare": Mâncăm brânză fără lapte!

Invenţia bulgarilor se găseşte şi în pieţele din România. Reporterii Observator şi comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit la vânzare brânză făcută numai din grăsimi vegetale. Un produs care poate produce cancer dacă este consumat frecvent. Mai grav este că un cumpărător obişnuit cu greu poate face diferenţa între brânza fără lapte şi cea adevărată.

Vezi și

Invenţia bulgarilor se găseşte şi în pieţele din România. Reporterii Observator şi comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit la vânzare brânză făcută numai din grăsimi vegetale. Un produs care poate produce cancer dacă este consumat frecvent. Mai grav este că un cumpărător obişnuit cu greu poate face diferenţa între brânza fără lapte şi cea adevărată 

Cutii murdare de noroi, fire de păr şi miros de mucegai. Acestea sunt condiţiile în care este depozitată brânza într­o piaţă din Capitală.

Mizeria i-­a şocat şi pe comisarii de la Protecţia Consumatorului. Nici smântâna nu e ţinută în condiţii mai bune. Deşi cutiile de brânză din depozit nu au etichetă, în vitrină toate produsele au denumierea de telemea.

Când au dus la analize produsul cu etichetă de telemea rezultatul este şocant. Brânza nu conţie nicio urmă, oricât de mică, de lapte!

Denumirea este greu de stabilit şi pentru specialişti. Mai dregrabă este margarină cu formă de brânză adusă din Bulgaria. Una făcută din ulei de palmier hidrogenat care consumat în mod frecvent produce cancer.

"Este vorba de un ulei de palmier hidrogenat care din punct de vedere nutriţional diferă drastic faţă de uleiul de palmier nehidrogenat. Practic, este o margarină de generaţia întâi. Conţine acizi graşi care duc la apariţia bolilor cardio­vasculare şi a unor forme de cancer", avertizează prof. Dr. GHEORGHE MENCINICOPSCHI, ­specialist în nutriţie

Astfel, consumatorii sunt îmbolnăviţi pe banii lor. Plătesc brânză şi mănâncă margarină. Un fals care le aduce profit comercianţilor.Un kilogram de telemea de vacă se vinde până la 17 lei, iar margarina bulgărească din grăsime vegetală nu costă mai mult de 9 lei.

În România nu există aparatură de laborator care să determine ADN-­ul de specie din produsele lactate. Nimeni nu ­i poate controla pe ciobani dacă pun lapte în brânza etichetată drept telemea de oaie. Pe scurt, au verde la fraudă. Comericianţii mincinoşi care ne pun viaţa în pericol riscă amenzi usturătoare.

Mai grav este că brânza se diferenţiază greu de cea făcută din grăsimevegetală. Aşa că trebuie să fiţi atenţi la câteva aspecte atunci când sunteţi la raft.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Campanii » "Otrava din mâncare": Mâncăm brânză fără lapte!