Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Împreună pentru Nelu, un adolescent cu cancer osos

Când viața vrea să te testeze, nu poţi decât să îi arăţi dacă rezişti sau nu. Un licean din judeţul Galaţi a dovedit că poate şi că vrea, deşi accidentele aparent minore pe care le-a suferit l-au adus faţă în faţă cu cancerul osos.

de Redactia Observator

la 02.05.2020, 15:43

Vezi și
  • Nelu are nevoie de recuperare îndelungată.
  • Tânărul are nevoie de ajutor.

Nelu iubeşte fotbalul, ieşirile cu prietenii şi munca dar din cauza bolii le-a pus pe toate în aşteptare. Prioritatea lui a devenit sănătatea pe care se luptă să o câştige prin cure de chimioterapie şi protezarea piciorului afectat de tumoră.

Nelu Matei: Vreau să-mi urmez visele în continuare, în ciuda problemei pe care o am.

Nelu era în clasa a zecea când o secundă i-a schimbat viața complet. O profesoară l-a rugat să închidă un geam. El s-a urcat pe bancă, banca s-a rupt și adolescentul a căzut și s-a lovit la coloană.

Radiografiile au indicat doar că Nelu are nevoie de recuperare îndelungată. Urmează un accident la un meci de fotbal, altă recuperare și înghețarea anului școlar. În august anul trecut apar durerile la genunchiul drept.

Carmen Matei, mama: La RMN ne-a dat rezultatul de tumoră cu celule gigant. Rezultatul final al domnului doctor, din ce bănuia dumnealui, a fost osteosarcoma.

Nelu a fost internat la Fundeni cu indicație de opt cure de chimioterapie. Când a aflat diagnosticul, când a înțeles că și-ar putea pierde piciorul și că moartea îi dă târcoale, aproape că nu a mai respirat.

După trei cure de chimio, adolescentul avea nevoie și de priceperea unui chirurg ortoped.

Dr. Costel Vlad, şef Secţie Ortopedie Pediatrică, Spitalul Victor Gomoiu: În mod obișnuit avem la dispoziție câteva luni pentru a pregăti o astfel de intervenție chirurgicală. În cazul lui Nelu aveam doar două săptămâni. I-am promis lui Nelu că îl vom ajuta cu intervenția chirurgicală în timp ce FMA ne-a promis ajutorul pentru procurarea endoprotezei ce urmează a fi implantată.

Carmen Matei, mama: El are afectat osul și o să trebuiască un pic decupat din os și să se monteze acea proteză.

Proteza și învingerea cancerului osos sunt acum obiectivele acestui tânăr care refuză să se lase învins și care privește la viitor.

Nelu Matei: Eu studiez comerțul și asta vreau să urmez și în viitor și am încredere în medicii care se ocupă de mine și în Fundația Mereu Aproape.

Carmen Matei: Fundatia a fost de acord să ne ajute dar și fundatia se sprijină pe autorul oamenilor. Proteza costă undeva în jur de 10,000 de euro. Nu știam și nu credeam că o să ajungem vreodată să avem nevoie de suportul și sprijinul oamenilor, dar așa este soarta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Campanii » Vreau să ajut! Împreună pentru Nelu, un adolescent cu cancer osos