Antena Meniu Search
x

Vreau să ajut! Mara suferă de paralizie cerebrală

Jocurile copilăriei, poveștile, desenatul și aventurile pe care le trăiam zilnic când eram mici reprezintă cele mai frumoase amintiri. Marei, o fetiță de șase ani, boala de care suferă nu îi permite să strângă aceste amintiri.

de Redactia Observator

la 16.05.2020, 15:58

Vezi și
  • Mara are nevoie de două operaţii.
  • Fetița care și-a făcut din spitale a doua casă.

Pentru ea totul este o luptă continuă. Suferă de paralizie cerebrală iar odată cu creșterea au apărut dureri musculare, tot mai mari cu fiecare zi.

Mara s-ar putea face bine dacă ar avea șansa să ajungă în Statele Unite pentru două operații.

Printr-o donație de 2 euro la numarul de sms 8848 puteți să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită Mara, dar și alți copii și adolescenți.

Cristina Duican, mama Marei: Mara este o luptătoare care are nevoie de aliați pentru a învinge în lupta cu paralizia cerebrală infantilă. În jur de șase-șapte luni nu stătea în șezut. Pe la nouă luni a început să stea în W. la un an și trei luni medicul ortoped pediatru i-a pus diagnosticul de paralizie cerebrală. De atunci am început o recuperare foarte cruntă pentru ea.

Aceasta este, pe scurt, povestea Marei, fetița care și-a făcut din spitale și din clinici de recuperare a doua casă.

Valentin Mihai, kinetoterapeutul Mariei: Împreună cu Mara lucrăm de la vârsta de trei ani. După foarte foarte multă muncă zilnică am ajuns să facem un mers independent pe distanțe ceva mai lungi, fără nici un fel de ajutor, dar din păcate, din cauza musculaturii tensionate, mersul este pe vârfuri.

Cristina Duican, mama Marei: Mara își pierde echilibrul, cade foarte mult. Depinde de cineva. Puseele de creștere îi provoacă dureri foarte foarte mari. Facem kinetoterapie, hidrokinetoterapie, hipoterapie, facem și logopedie și artterapie. A fost o luptă foarte grea pentru noi. Am mers și la medici neurologi pediatri. În februarie 2015 i s-a făcul primul RMN cerebral. În mai 2017 al doilea RMN: cerebral plus coloană.

Mara: Eu îmi doresc foarte foarte mult să merg în America pentru că nu îmi place să merg pe vârfuri.

Mara vorbește despre America pentru că de colo îi vine speranța, de la medical neurochirurg care a operat deja mii de copii din întreaga lume, mulți și din România, și cărora le-a dat șansa la o viață frumoasă.

Cristina Duican, mama Marei: În urma solicitării noastre domnul doctor Park, analizând dosarul Marei, a recomandat operația de rizotomie dorsală selectivă, urmată de o operație ortopedică. Operația de rizitomie dorsală și operația ortopedică, costă în jur de 57 500 de euro costuri la care se adaugă recuperarea medical a Marei acolo plus cheltuieli de transport și cazare.

Mara: Părinții mei au nevoie de dumneavoastră ca să mergem în America și să-mi facă operațiile necesare. Vă rog frumos să fiți alături de mine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Campanii » Vreau să ajut! Mara suferă de paralizie cerebrală