Antena Meniu Search
x

Video Peste 1.500 de pubele, depozitate în curtea uneii primării din Maramureş. Oamenii nu sunt interesaţi să vină să şi le ridice

Suntem corigenţi la capitolul "depozitarea gunoaielor menajere" şi acceptăm această realitate, chiar dacă Uniunea Europeană ne oferă mereu drept exemplu de "aşa nu". În mediul rural, lecţia depozitării selective este tratată cu dezinteres în cele mai multe cazuri. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 14.07.2021, 08:22

Vezi și

Uitaţi aşa... punem aşa şi aşa le strângem. Pe urmă le legăm când se umple şi punem altul".

Ne aflăm în localitatea Şişești, la aproximativ 15 kilometri de municipiul Baia Mare. Doamna din imagini ne predă lecţia depozitării selective. În curte găsim două tomberoane, unul pentru reziduuri și altul pentru plastic și sticlă, la care se mai adaugă altele cumpărate din buzunarul propriu. Lipsește cel pentru hârtie, care de două săptămâni este depozitat în curtea primăriei.

Fiecare gospodărie are regula sa de depozitare, nescrisă și știută din totdeauna. Iar în tot acest timp, curtea primăriei se transformă în spațiu de depozitare. 

Peste 1.500 de pubele, depozitate în curtea primăriei

Pe acelaşi subiect

Simona Vasiac, reporter Observator: "În curtea primăriei din Şişeti sunt depozitate peste 1.500 de pubele pentru selecţia de hârtie, semn că oamenii nu sunt interesaţi să vină să şi le ridice".

Ioan Mircea Tentiș, primar Șișești: "Am dat anunțuri pe Facebook, la biserici ca să le putem distribui, să putem să implementăm până la final sistemul de colectare selectivă în comuna Şişeşti".

Doamna Maria a auzit și ea de la preotul satului de pubelele aduse în urmă cu două săptămâni la primărie. Va merge după ele când îi va permite timpul, până atunci însă lecția depozitării selective a învățat-o din familie: "Bărbatul meu tot vedea că aruncam acolo şi el tot le lua şi le selecta. După ce am citit aici, păi am pus aici ce trebuie". 

Edilul speră să poată distribui pubelele pentru depozitarea hârtiei până la finalul verii.

Acestea sunt plătite odată cu factura pe care primăria o emite către societatea care ridică gunoiul menajer din localitate. Administrația locală are la dispoziție o perioadă de opt ani pentru a plăti toate cele peste 1.500 de pubele.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Dupa noi, gunoiul » Peste 1.500 de pubele, depozitate în curtea uneii primării din Maramureş. Oamenii nu sunt interesaţi să vină să şi le ridice