Antena Meniu Search
x

Video Insulă uriaşă de gunoi la Barajul Voila din Brașov: "Dezolant, nu ai ce să spui când vezi atâta mizerie"

Tablou de coşmar pe lacul de acumulare de la Voila, în judeţul Braşov.  Mai multe familii de lebede trăiesc printre cantităţi uriaşe de deşeuri. Este doar unul din locurile în care se vede cel mai puternic cât de mult rău fac naturii flacoanele din plastic abandonate la voia întâmplării.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.11.2021, 09:11

Vezi și

Barajul Voila, pe râul Olt. Locul în care albul penajului de lebădă contrastează cel mai puternic cu cenuşiul insulei uriaşe din PET-uri. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată zona barajului pe lacul de acumulare pe Voila, pe Olt, în judeţul Braşov. E locul în care vezi spre exemplu o colonie de lebede printre cantităţi foarte mari de flacoane din plastic, bidoane, deşeuri textile şi chiar frigidere aruncate în apă.

De la Barajul Voila au fost scoase peste 200 de tone de deşeuri în dpar 6 luni

Dridif, un sat al comunei Voila, este la doi kilometri de baraj. Localnicii sunt primii care au de suferit, din cauza gunoaielor de la baraj. 

Pe acelaşi subiect

Gheorghe Osalciuc, primar Voila: Am discutat cu oamenii să conştientizeze, să nu mai arunce gunoaie, de câte ori se întâmplă să fie viituri, toate gunoaiele din amonte vin în albia râului Olt. 

În următorii doi ani, la nivel naţional, Hidroelectrica are pregătit un contract de 11 milioane de lei pentru curăţarea întregului luciu de apă afectat de poluare. 

Ovidiu Spatari, director Sucursala Hidrocentrale Sebeş: Dincolo de conştientizarea populaţiei de a arunca sau nu aceste deşeuri în albiile din marile râuri, dincolo de toate aceste metode de aplicare a  legislaţiei de mediu, vizavi de autorităţile locale în relaţia cu cetăţenii, sunt şi multe chestiuni de natură tehnică care pot fi rezolvate prin modificări legislative.  

Doar în prima jumătate a acestui an, de la barajul Voila au fost scoase peste 200 de tone de deşeuri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Dupa noi, gunoiul » Insulă uriaşă de gunoi la Barajul Voila din Brașov: "Dezolant, nu ai ce să spui când vezi atâta mizerie"