Antena Meniu Search
x

3 semne care îți arată că ai nevoie de coaching pentru cariera ta

Un coach de carieră ajută persoanele aflate în diferite stadii ale parcursului profesional cu o mare varietate de provocări precum: scrierea CV-ului și a scrisorii de intenție, căutarea targetată a joburilor, identificarea modalităților de dezvoltare a carierei.

- pexels.com

Un coach de carieră ajută persoanele aflate în diferite stadii ale parcursului profesional cu o mare varietate de provocări precum: scrierea CV-ului și a scrisorii de intenție, căutarea targetată a joburilor, identificarea modalităților de dezvoltare a carierei, abilitatea de a vorbi în public, de a conduce echipe, comunicarea non verbală și multe altele.

Se oferă sprijin permanent pe parcursul unei perioade dificile la job sau se ating obiective specifice: găsirea unui nou loc de muncă, promovarea în interiorul organizației ori îmbunătățirea unor abilități.

Prin urmare, motivele pentru care se apelează la o sesiune de coaching 1:1 sunt dintre cele mai variate. Clienții pot fi așadar dintre cei mai diverși: CEO, antreprenor, middle manager, specialiști din orice arie.

Dacă simți o frustrare legat de cariera ta, anxietate, teamă sau au apărut comportamente dăunătoare, ca de exemplu nu dormi sau nu mănânci bine, acestea reprezintă câteva semne care îți arată că ai nevoie de coaching. Află detalii din rândurile de mai jos:

Ești chemat la interviuri, dar nu obții niciodată jobul

La câte interviuri ai fost până acum, dar fără succes? Dacă răspunsul este o mulțime, înseamnă că există o problemă.

Faptul că obții interviurile, însemnă că persoanele de la recrutare consideră că te califici pentru respectivul job. Deci, de ce nu te angajează?

Indiferent de numărul calificărilor care apar pe hârtie, în timpul interviului trebuie să demonstrezi că ești într-adevăr cel mai bun candidat pentru respectivul rol.

Este important să îi arăți persoanei care te intervievează că ești pregătit pentru acel job. Dacă întâmpini dificultăți în a face acest lucru, șansele de a obține un loc de muncă sunt foarte mici.

Un coach te va ajuta să îți prezinți punctele tari în cadrul interviului și să îți crești astfel considerabil șansele să te angajezi.

Ești manager pentru prima dată

Unele persoane caută îndrumare doar atunci când vor să-și schimbe cariera sau să-și găsească un nou loc de muncă. Un coach de carieră are însă cunoștințe vaste, solide și poate contribui inclusiv la formarea de lideri, la a-i ajuta să conducă echipe și să obțină performanțe mai bune.

De multe ori managerii sunt copleșiți de responsbilitatea, vizibilitatea și încrederea necesare pentru a ghida în mod eficient subalternii. Conducerea unui departament presupune noi îndatoriri, prin urmare noi abilități.

Dacă te afli într-o astfel de situație, ține cont că un coach îți poate oferi suportul necesar pentru a te dezvolta atât ca manager, cât și ca un creator. În plus, un feedback exterior este de neprețuit atunci când nu ești foarte sigur cum să faci față unei dileme la job.

Totodată, un coach te va ajuta să-ți stimulezi inteligența emoțională și să-ți consolidezi capacitatea de a comunica obiective, procese și viziuni clare.

Te confrunți cu o situație inconfortabilă la job

Uneori se întâmplă lucruri neașteptate la muncă și știi aproape instant cea mai bună modalitate de a gestiona situația.

Alteori, nu ai mai întâlnit niciodată un anumit tip de situație și te simți încordat. Poate compania în care te afli face restructurări, iar responsabilitățile tale au fost schimbate. Poate îți iubești jobul, dar urăști noul manager sau simți că adevărata ta valoare nu este percepută de echipă.

Indiferent de situația în care te afli, un coach te poate ajuta să examinezi toți factorii și să analizezi posibile soluții și consecințe. El îți va pune în lumină aspecte pe care le-ai pierdut din vedere, dat fiind noile trăiri survenite cu schimbarea.

Un coach poate transforma o situație dificilă în oportunități de creștere și de învățare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » 3 semne care îți arată că ai nevoie de coaching pentru cariera ta